vaistai.lt

Užmirštos grožio priemonės. Atraskime iš naujo! (1273/0) 

Užmirštos grožio priemonės. Atraskime iš naujo!Tikriausiai teko girdėti posakį „nauja, tai pamiršta sena“? Jis ir pasufleravo mintį, iš naujo atrasti priemones, kurias naudojo mūsų močiutės ar mamos.

Kosmetinis žibalas

Praėjusiame amžiuje iš žemės gelmių gautas kelis sykius distiliuotas žibalas dažniau buvo naudojamas gydymo nei grožio tikslais, todėl ir turėjo atitinkamą pavadinimą „medicininis žibalas“. Šiandien vaistinėje pasiteiravusi tokio natūralaus vaisto greičiausiai būsite nusiųsta pas netradicinės medicinos specialistus. Jei prasitarsite, kad jį naudosite ne sveikatai gerinti, o grožio procedūroms, tikėtina, kad į rankas gausite buteliuką kosmetinio žibalo. Toks grožio preparatas stiprina plaukų šaknis, skatina jų augimą.

Kosmetinio žibalo būna papildyto įvairiais biologiškai aktyviais priedais: dilgėlių ar juodųjų ridikų sultimis, alavijų, mielių ar ajerų ekstraktais, ricinų aliejumi. Visi išvardyti komponentai palankiai veikia plaukų svogūnėlius. Skirtumas tas, kad vienos augalinės medžiagos (tarkim, alavijų ekstraktas) yra tinkamesnės sausai galvos odai puoselėti, kitos – riebiai (mielių ekstraktas ir kt.). Kaip naudoti kosmetinį žibalą? 10 minučių įtrinkite plaukų šaknis, paskui galvą ištrinkite įprastu šampūnu, galiausiai išskalaukite vėsiu vandeniu su pusės citrinos sultimis (pašalinsite nuo plaukų paviršiaus riebią plėvelę). Jei plaukai silpni ar labai slenka, procedūrą kartokite tris sykius per savaitę.

Nors plaukai ir nekelia jokių problemų, profilaktiškai juos gerai pastiprinti kartą per savaitę ištrinktus perliejant vasarošilčiu vandeniu su šlakeliu kosmetinio žibalo.

Verta žinoti

Vėsiu vandeniu, į kurį įpilta kosmetinio žibalo, išskalauti plaukai įgyja akinamo žvilgesio ir šilko švelnumą.

Ricinų aliejus

Iš Afrikoje augančių paprastųjų ricinmedžių sėklų išgautu aliejumi dar prieš kelis šimtmečius įvairių šalių moterys tepė plaukus, blakstienas, antakius. Rytietės buvo įsigudrinusios jo pilti į kvapiuosius kūno tepalus, akių ar lūpų dažus.

Šiais chemizuotos grožio pramonės laikais natūralus ricinų aliejus turi vis daugiau naujų gerbėjų. Viena bėda, jog ne visos moterys žino, kad jo panaudojimo galimybės neapsiriboja blakstienų ar plaukų šaknų stiprinimu. Šis klampus skystis tinka bet kokio tipo (net ir jautriai!) odai valyti, maitinti, drėkinti, stangrinti.

  • Skiestą bet kokiu baziniu aliejumi (vynuogių sėklų, alyvuogių, avokadų ar kt.) naudokite veido odai giliai valyti. Mišinį (sausai odai ricinų aliejaus imkite mažiau nei riebiai) pirštų pagalvėlėmis kruopščiai įmasažuokite į odą. Pridenkite veidą šiltu vandeniu sudrėkintu rankšluostėliu ir kelias minutes luktelėkite, kad atsivertų poros. Tada minutę sukamaisiais judesiais pamasažuokite veidą tuo pačiu rankšluostėliu, galiausiai nuvalykite drėgnu švariu.
  • Jei akių kampučiuose matyti daug smulkių raukšlių, kas antrą ar trečią dieną imkitės masažo. Karštame vandenyje pakaitintą arbatinį šaukštelį nusausinkite, patepkite ricinų aliejumi, tada sukamaisiais judesiais minutę pamasažuokite vienos akies išorinį kamputį, paskui kitos. Aliejaus likučius įtrinkite į odą pirštu.
  • Turite tokią bėdą, kaip suskilinėję kulnai? Kas vakarą patepkite juos šiltu ricinų aliejumi, pridenkite polietileno plėvele, užsimaukite medvilnines kojinaites ir valandą ar dvi pabūkite. Preparato likučius įmasažuokite į odą.

Ar žinote, kad...

Pagal Ajurvedą, ricinų aliejus kaip grožio priemonė yra tinkamas vatos došos žmonėms, t. y. turintiems labai sausą odą.

 

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos