vaistai.lt

Nusimesk anemijos kilpą (25316/5) 

Nusimesk anemijos kilpą!Anemija, kitaip mažakraujystė, kurios gydytojai dažnai nevadina liga, o tiktai kitų ligų simptomu, yra lyg uždelsto veikimo bomba. Iš pradžių jos artėjimas ilgai neišsiduoda jokiais požymiais.

Ilgai besitęsianti anemija, gali lemti daugybę lėtinių ligų, trumpinančių žmogaus gyvenimą. Pasaulyje ji vargina kas trečią gyventoją ir dažniausiai – moteris bei merginas. Tačiau Lietuvoje į anemiją mažai kreipiama dėmesio.

Įtarus anemiją ar tiriant dėl jos profilaktiškai, visuomet atliekamas bendras kraujo tyrimas (BKT). Šis tyrimas patvirtina anemiją, kuri jau yra įsisenėjusi. Dažniau sergama taip vadinama užlėptąja anemija, kai žmogus jaučia visus anemijos požymius, o pokyčių bendrame kraujo tyrime dar nėra. Todėl pravartu žinoti, kokius papildomus tyrimus reikia atlikti.

Labiausiai paplitusi geležies stokos anemija. Todėl atliekamas geležies kiekio tyrimas parodo, ar kraujyje turime pakankamai geležies. Tačiau geležies kiekis per dieną labai svyruoja. Jis priklauso nuo išorinių faktorių: kada ir ką valgėte, rūkėte, ar gėrėte, kokiomis ligomis sirgote.

Kitas daug patikimesnis ir tikslesnis tyrimas – geležies atsargos organizme, kitaip feritinas. Įdomus faktas, kad feritino ištyrimas leidžia iš anksto įvertinti, ar žmogui gresia anemija. Jei feritino kiekis artėja prie žemiausios normos ribos, galime įtarti, kad organizmo geležies atsargos jau senka – žmogus serga paslėptosios anemijos forma. Nesiimant gydymo, po kurio laiko anemiją aiškiai patvirtins bendras kraujo tyrimas.

Feritino kiekį reikia stebėti ir gydant anemiją, kilusią dėl geležies stokos. Jei feritino kiekis didėja, tuomet galime teigti, kad gydymas yra efektyvus ir anemija palaipsniui išnyks.

Reikia atsiminti, kad bendras kraujo tyrimas parodo, ar žmogus jau serga mažakraujyste. Feritino tyrimas ne tik padeda išsiaiškinti šios pavojingos būsenos priežastį, bet ir įspėja apie anemijos grėsmę.

Taigi, pasirinkimas kiekvieno iš mūsų rankose – laiku atlikti tyrimą, ar uždelsus gydytis ilgiau ir mokėti daugiau už vaistus.   

Svarbiausia, kad anemijos savaime neatsikratoma. Užsitęsusi mažakraujystė gali lemti daugybę lėtinių ligų, kurios trumpina gyvenimą. Anemija - kaip kilpa, palaipsniui veržianti gyvybę.  


Š. m. kovo-balandžio mėn. Vilniaus širdies chirurgijos centro poliklinikoje, Laisvės pr. 64A, Vilniuje, bendras kraujo, geležies kiekio kraujyje ir geležies atsargų organizme (feritino) tyrimas su 20 proc. nuolaida.
Iš anksto registruotis nereikia. Tel. pasiteiravimui (8 5) 2390 500, 2390 559.

Kardiolita






Komentarai (Viso žinučių: 5)

valerijus
Parašė Svečias 2014-04-02 17:16:56
dabar jau yra labai puikiu produktu kraujo stiprinimui i gelezies pakelimui. Paskambink ir ispresim daugybe problemu. Apsilankyk www.sibvaleo.com puslapyje, paskaityk ir susitike nuspresim, ka daryti. 861810646. Valerjus
anemija
Parašė Svečias 2011-01-28 16:40:49
atversite,puslapi
Pastovi anemija
Parašė Svečias 2010-03-21 21:20:05
man daroma dialize, anemija - jos isdava.Man pastoviai norisi miego,silpna, o karta nukraujavau is fistules,ir mano hemoglobinas nukrito iki 70.grai,kad perpyle krauja,dabar ,girdejau, problemos su perpylimu.Gelezies preparatai i vena lasinami dial metu labai sunkiai pernesami,bet ir suo kariamas pripranta
Kardiolita
Parašė Svečias 2010-03-19 09:19:51
Geležies trūkumas gali atsirasti dėl nukraujavimo, esant padidėjusiam geležies poreikiui (nėštumas, paauglystė), sergant kai kuriomis lėtinėmis ligomis, sutrikus geležies įsisavinimui per virškinamąjį traktą arba per mažai gaunant geležies su maistu. 
Gydymas remiasi geležies preparatų vartojimu, sunkiais atvejais gali būti skiriama ir injekcijomis. Svarbu atminti, kad gydymas gali užtrukti iki 3 mėnesių ir ilgiau. 
Tačiau tikslią diagnozę nustatyti ir gydymą paskirti gali tik gydytojas, įvertinęs kraujo ir kitų tyrimų (jei reikalinga) rezultatus. 
 
gydymas
Parašė Svečias 2010-03-16 13:39:39
o tai kaip gydoma nuo anemijos, vartojant geležies preparatus? ir nuo ko tas trūkumas atsiranda?


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos