vaistai.lt

Sveikas – vos po vienos dienos  (12143/0) 

ImageIšgirdus žodį „operacija“ sukausto baimė, o nugara nubėga šiurpuliai? Baugina gilūs skalpelio pjūviai, aštrus skausmas, ilgas gijimo procesas ir nedarbingumas? Nuo šiol dėl to jaudintis nereikia! Vilniaus širdies chirurgijos centre atliekamos dienos chirurgijos operacijos, po kurių pacientas grįžta namo tą pačią ar kitą dieną.

Dienos chirurgija – tai planinės, dažniausiai minimaliai invazinės operacijos, kurias atlikus pacientas ligoninėje užtrunka nuo pusvalandžio iki paros. Joms būdinga mažesnė komplikacijų, infekcijų tikimybė, žmogus greičiau pasveiksta ir grįžta į darbą. Dideli pjūviai skalpeliu, atliekant tulžies pūslės šalinimo, pilvo sienos ar kirkšnies išvaržų, išsiplėtusių kojų venų operacijas, ne visada būtini. Pasak poliklinikos direktorės gydytojos Nomedos Budrikienės, šias operacijas šiandieną galima atlikti darant itin mažus pjūvius laparoskopine įranga, o kartais ir naudojant lazerius.

Operacijoms – ir naujos kartos lazeriai

„Pavyzdžiui, išsiplėtusios kojų venos Vilniaus širdies chirurgijos centre gydomos naujausios kartos lazeriu, su kuriuo operuojant aplinkinių audinių pažeidimo tikimybė yra kur kas mažesnė nei su senosios kartos lazerio aparatais. Gydymas stacionare net nereikalingas – pacientas po operacijos išleidžiamas namo. Ligoninėje vos vieną dieną pacientai užtrunka ir po bendrosios, pilvo, kraujagyslių, ginekologinės, ortopedijos-traumatologijos, urologinės chirurgijos operacijų“, – sako N. Budrikienė.
Atlikus tyrimus ir įtarus sveikatos sutrikimus, kuriuos galima gydyti dienos chirurgijos pagalba, pacientas turi gauti šeimos gydytojo ar gydytojo specialisto siuntimą. Į Vilniaus širdies chirurgijos centrą atvykstantiems pacientams nereikia laukti eilėje – kai būtina, operacija gali būti atliekama tą pačią dieną. Prieš operaciją pacientą konsultuoja specialistai, atliekami reikiami tyrimai, aptariami operacijos atlikimo būdai, gydymas bei reabilitacija.

Pigiau ir greičiau

„Atliekant dienos chirurgijos operacijas pacientas išleidžia mažiau pinigų, trumpiau guli ligoninėje ir žymiai greičiau sveiksta. Dėl to pacientai dabar operacijoms ryžtasi kur kas lengviau ir greičiau. Esant sveikatos problemoms delsti negalima, jas reikia spręsti“, tikina N. Budrikienė.

Vilniaus širdies chirurgijos centras yra sudaręs sutartis su Teritorinėmis ligonių kasomis, todėl bazinę konsultacijų, operacijų ir tyrimų kainą sumoka kasos, pacientas moka tik už suteikiamą komfortą. „Mūsų centre pacientas tiksliai žino, kiek jam kainuos operacija bei gydymas. Skirtingai nei valstybinėse ligoninėse, jam nereikia pirktis jokių medicinos priemonių ar vaistų. Esame sudarę sutartis ir su dauguma šalies reabilitacijos centrų, todėl pacientams nereikia patiems rūpintis, kaip atsigauti pooperaciniu laikotarpiu“, – teigia centro medicinos direktorė gyd. Elena Jurevičienė.

Operacijas centre, naudodamiesi moderniausia medicinine įranga, atlieka aukščiausios kvalifikacijos chirurgai, todėl operacijos ir gydymas saugūs bei efektyvūs. Be to, Vilniaus širdies chirurgijos centras yra vienintelė privati gydymo įstaiga Lietuvoje, turinti 24 valandas per parą dirbantį tretinio lygio intensyvios terapijos ir reanimacijos skyrių.


Dažniausios dienos chirurgijos operacijos ir operuojantys gydytojai:

Bendroji ir pilvo chirurgija: tulžies pūslės šalinimas, pilvo sienos ir kirkšnies išvaržų, lipomų šalinimas ir kt.
Prof. habil. dr. Kęstutis Strupas, dr. Vytautas Lipnickas

Ginekologinė chirurgija: cistų, miomų šalinimas, gimdos kaklelio konizacija, diagnostinės operacijos (kiaušidžių ligos, nevaisingumas) ir kt.
Dr. Danguolė Vildaitė, gyd. Tatjana Pukėnienė

Kraujagyslių chirurgija: išsiplėtusių kojų venų šalinimas ir lazerinė chirurgija, kt.
Doc. dr. Kęstutis Laurikėnas, dr. Vaidotas Zabulis, gyd. Artūras Mackevičius

Ortopedija-traumatologija: artroskopinės peties, kelio, kelio raiščių operacijos, padikaulių korekcijos operacijos, metalo konstrukcijų išėmimas, įaugusio nago šalinimas ir kt.
Dr. Sigitas Ryliškis, gyd. Andrius Šaikus, gyd. Jurgis Gavelis, gyd. Albertas Aukštikalnis

Urologinė chirurgija: apipjaustymas, sėklidės vandenės gydymas, prostatos biopsija ir kt.
Gyd. Egidijus Gatelis, gyd. Robertas Adomaitis, gyd. Paulius Bosas


Registracija konsultuotis pas gydytojus specialistus tel.: (8 5) 2390 500, 2390 559
Išsamesnė informacija apie dienos chirurgijos operacijas mob. tel. 8 682 49645, tel. (8 5) 2390506 (I-IV 7.30 – 16.30 val.; V 7.30 - 15.00 val.)

Dienos chirurgijos operacijos Vilniaus širdies chirurgijos centre dabar – MAŽESNĖMIS KAINOMIS!


www.kardiolita.lt







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos