vaistai.lt

Tamsioji gazuotų gėrimų pusė (1850/0) 

Tamsioji gazuotų gėrimų pusėĮvairūs limonadai ir kiti gazuoti gėrimai sveikatai kenkia ne tik dėl juose esančių didelių cukraus kiekių, bet ir dėl jų sudėtyje esančios angliarūgštės, kuri itin rūgština organizmą. Štai keletas faktų, atskleidžiančių tamsiąją gazuotų gėrimų pusę...

  • Angliarūgštė iškreipia skonio receptorius, todėl gazuoti gėrimai atrodo skanesni, o piktnaudžiaujant saldžiais gazuotais gėrimais didėja tikimybė nutukti.
  • Gazuoti gėrimai kenkia organizmui – sutrikdo normalią organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, rūgština jo terpę, o ji turi būti šarminė. Kad galėtų sureguliuoti pH, organizmas ima eikvoti kalcio, magnio ir kitų reikalingų medžiagų atsargas (kenčia kaulai, sąnariai, nervų sistema).
  • Piktnaudžiaujant gazuotais, o ypač saldžiais gėrimais, greičiau ardosi dantų emalis, didėja dantų jautrumas. Teks dažniau lankytis pas odontologą.
  • Angliarūgštė dirgina skrandžio gleivinę, todėl gali išprovokuoti skrandžio opą ar uždegimą.
  • Nuo gazuotų gėrimų kaupiasi dujos, todėl gali varginti pilvo pūtimas (ypač mažiems vaikams).
  • Angliarūgštė kenkia grožiui – skatina šlakų ir toksinų kaupimąsi organizme, kurie sukelia odos problemų. Be to, piktnaudžiaujant gazuotais gėrimais, ypač alkoholiniais, plečiasi kraujagyslės, todėl gali sutrūkinėti ir išryškėti veido kapiliarai. O esant įtampai, stresui, angliarūgštė sudaro puikią terpę formuotis celiulitui.
  • Gazuotų gėrimų negalima gerti sportuojant ar po treniruotės. Po didelio fizinio krūvio raumenyse kaupiasi pieno rūgštis, o angliarūgštė dar papildomai rūgština organizmą. Todėl greičiau apima nuovargis, mažėja ištvermingumas, organizmui sunkiau atgauti jėgas po sporto.
  • Angliarūgštė neigiamai veikia sąnarių kremzles, todėl ilgainiui gali rastis sąnarių ligos. Taip pat ji kenkia žarnyno mikroflorai – naikina gerąsias bakterijas.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos