vaistai.lt

Lietuvoje gaminamas saugus ir kokybiškas natūralus mineralinis vanduo (1126/0) 

Lietuvoje gaminamas saugus ir kokybiškas natūralus mineralinis vanduoPatikrinus natūralaus mineralinio vandens gamybos įmones, įvertintos ne tik natūralaus mineralinio vandens gamybos sąlygos, bet ir  laboratorinių vandens tyrimų rezultatai. Apibendrinus patikrinimų rezultatus, patvirtinta, kad Lietuvoje gaminamas natūralus mineralinis vanduo atitinka nustatytus mikrobiologinius, cheminius, fizikinius rodiklius, yra saugus ir kokybiškas.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, Lietuvoje natūralų mineralinį vandenį fasuoja 7 įmonės. Trys iš jų veikia Druskininkuose, po vieną – Varėnoje, Birštone, Telšiuose ir Vilniaus rajone.

„Visose įmonėse gręžiniai ir jų šachtos įrengti tinkamai, vandenviečių apsaugos zonos – gerai prižiūrimos. Tikrinimų metu pažeidimų įmonėse nustatyta nedaug. Dažniausiai – bendri higienos reikalavimų neatitikimai: kai kuriose patalpose neužtikrinama gera sienų, lubų, grindų ar įrenginių paviršių būklė, švara ir kt. Laboratorinių tyrimų duomenų analizė nukrypimų nuo normų neparodė“, – komentavo VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vilija Galdikienė.

Pasak V.Galdikienės, Lietuvoje fasuojamas 12 pavadinimų natūralūs mineraliniai vandenys, kurie skiriasi mineralinių medžiagų koncentracija ir būdingomis sudedamosiomis dalimis. Pagal  mineralinių medžiagų koncentraciją, Lietuvoje gausiausia grupė natūralių mineralinių vandenų, turinčių mažai mineralinių medžiagų, tačiau populiarūs ir turintys daug mineralinių medžiagų mineraliniai vandenys.

Kasmet dėl natūralaus mineralinio vandens gaunama vidutiniškai po 3 – 4 vartotojų skundus. Vartotojai skundžiasi dėl pašalinio skonio, kvapo, nebūdingos spalvos (pvz., vanduo gelsvas), nuosėdų. Kartais vartotojai abejoja produkto kilme.

 


Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos