vaistai.lt

Bakterijomis užteršta dešra Lietuvos rinkoje nebuvo išplatinta (1143/0) 

Bakterijomis užteršta dešra Lietuvos rinkoje nebuvo išplatintaValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad sveikatai pavojingais, verotoksinus gaminančiais mikroorganizmais Escherichia coli (e. coli) užteršta produkcija Lietuvos rinkoje išplatinta nebuvo. Tyrimas buvo pradėtas Latvijos atsakingai institucijai pranešus, kad UAB „Biovela“ pagamintoje šaltai rūkytoje dešroje „Maja“ (mėsos perdirbimo padalinys Utenoje, Pramonės g. 4, tinkamumo vartoti terminas – iki 2017 01 22)  nustatyta mikrobinė tarša.

Šaltai rūkytų dešrų „Maja“ partija – apie 80 kg išplatinta Latvijoje, dar apie 60 kg. produkcijos sulaikyta įmonės sandėlyje. Visas iš Latvijos prekybos centrų surinktas ir įmonės sandėliuose sulaikytas nesaugių dešrų likutis bus sunaikintas specializuotoje įmonėje.

Tyrimo metu įmonėje atrinkti žaliavų (mėsos ir prieskonių mišinių), gamybos paviršių ir pagamintos produkcijos mėginiai. Įmonei nurodyta sugriežtinti savikontrolės procedūras bei padidinti mikrobiologinių produkcijos tyrimų dažnumą.

UAB „Biovela“ dėl nesaugaus maisto produktų pateikimo į rinką paskirtos administracinio poveikio priemonės. 

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos