vaistai.lt

Japonų kolegos pasitiki Lietuvoje veikiančia maisto kontrole (915/0) 

Japonų kolegos pasitiki Lietuvoje veikiančia maisto kontroleŠių metų lapkričio 28 dieną Lietuvos žemės ūkio ministerijos delegacija Japonijoje susitiko su šios šalies Žemės, miškų ūkio ir žuvininkystės ministerijos (ŽMŪŽM) Gyvūnų sveikatos tarptautinių reikalų skyriaus direktoriumi, p. Kazuo Ito ir kitais šios ministerijos atstovais.

Susitikimo metu ponas Kazuo Ito patikino, kad ŽMŪŽM deda visas pastangas kaip galima greičiau užbaigti derinti Lietuvos prašymo dėl jautienos eksporto procedūras. Direktorius akcentavo, kad jau baigta rizikos vertinimo ir veterinarinio sertifikato derinimo procedūra. Šiuo metu ŽMŪŽM atlieka vidinės dokumentacijos ir atitinkamų teisės aktų keitimo darbus, kad būtų galima Lietuvą įtraukti į šalių, galinčių importuoti jautieną į Japoniją, sąrašą. K. Ito akcentavo, kad yra didelė tikimybė užbaigti derinti procedūrinius klausimus ateinančių metų pirmoje pusėje.

ŽMŪŽM direktorius informavo, kad toliau tęsiama Lietuvos prašymo eksportuoti paukštieną nagrinėjimo procedūra. Vertinimą pabaigti ir priimti sprendimą dėl eksporto tikimasi taip pat kitų metų pirmoje pusėje.

Susitikimo metu buvo diskutuojama dėl pieno produktų importo reikalavimų Japonijoje, susijusių su snukio ir nagų liga (SNL). Pasak japonų, Lietuvai numatoma siūlyti importo sąlygas, kurios taikomos šalims, pripažintoms neužkrėstomis SNL.

Lietuvos veterinarijos ir fitosanitarijos atašė Europos Sąjungoje Žilvinas Ilevičius papasakojo Japonijos veterinarijos specialistams apie Lietuvos patirtį kovojant su afrikiniu kiaulių maru (AKM), apžvelgė dabartinę šios ligos situaciją.

Lietuvos ir Japonijos atstovai apsikeitė nuomonėmis antimikrobinio rezistentiškumo klausimais. Ši tema buvo nagrinėta neseniai Tokijuje vykusiame vyriausiųjų veterinarijos pareigūnų susitikime.

„Nuolatinis bendradarbiavimas su japonų kolegomis tiek profesiniu, tiek ir politiniu lygiu Tokijuje ar Vilniuje, kaip ir Japonijos bei Lietuvos ambasadorių Egidijaus Meilūno ir Toyoei Shigeeda aktyvi veikla, padėjo sustiprinti abiejų šalių veterinarijos institucijų tarpusavio ryšius. Mes labai džiaugiamės japonų teigiamais sprendimais ir jų pasitikėjimu Lietuvoje veikiančia valstybine maisto grandinės kontrolės sistema. Tai įpareigoja efektyviai dirbti, kad pateisinti šį pasitikėjimą“, – po susitikimo pabrėžė Ž. Ilevičius.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos