vaistai.lt

Uždrausta įvežti nesaugias vynuogių sultis (1090/0) 

Uždrausta įvežti nesaugias vynuogių sultisValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė importuoti beveik 3 000 litrų  nesaugių turkiškų vynuogių sulčių.

Vykdant importuojamo iš trečiųjų šalių maisto valstybinę kontrolę, Malkų įlankos pasienio veterinarijos poste paimti sulčių mėginiai buvo ištirti Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute. Nustatyta, jog vynuogių sultyse ochratoksino A kiekis beveik 10 kartų viršijo didžiausią leistiną normą.

Importuotojui nurodyta nesaugias vynuogių sultis (2 292 l, supilstytas į 1 l talpos tetrapakus, pagamintas Turkijoje, prekiniu ženklu „Dimes“) sunaikinti.

Uždrausta įvežti nesaugias vynuogių sultis 

Apie nesaugius produktus Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo Europos Komisiją Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF).

Ochratoksinas A yra mikotoksinas, kurį gamina kai kurių rūšių pelėsiai. Dažniausiai jo randama grūdų produktuose, kavoje, džiovintuose vaisiuose, raudoname vyne, taip pat gali kauptis ir gyvulių mėsoje, sultyse. Ochratoksinas A yra toksinė medžiaga, galinti sukelti vėžinius susirgimus.

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos