vaistai.lt

Regionams – beveik 91 mln. eurų investicijų ilgalaikės priežiūros paslaugų plėtrai (213/0) 

Regionams – beveik 91 mln. eurų investicijų ilgalaikės priežiūros paslaugų plėtraiSveikatos apsaugos ministerija (SAM) lapkričio 6 d. patvirtino gaires Europos Sąjungos paramai, skirtai užtikrinti ilgalaikės priežiūros paslaugų plėtrą šalies regionuose. Regionai gali pretenduoti į paramą rengdami projektus, susijusius su ilgalaikės priežiūros paslaugų plėtra. Bendra investicijų suma siekia beveik 91 mln. eurų.

Plėtojant slaugos paslaugas ir didinant jų prieinamumą, siekiama įgalinti savivaldybes plėsti šių paslaugų apimtis. Tam reikalingos įvairios priemonės, tokios kaip automobiliai, medicininės priemonės bei infrastruktūra, taip pat papildomas personalas.

Projekto vykdytojų ir / ar partnerių atranką vykdys regionų plėtros tarybos, kurios spręs dėl projektų aktualumo ir tinkamumo.

Finansavimas numatytas šioms veikloms: mobiliųjų komandų aprūpinimas darbui reikalinga įranga ir priemonių komplektais bei automobiliais; ilgalaikės priežiūros dienos centrų, teikiančių ilgalaikės priežiūros paslaugas, steigimui (paliatyviosios pagalbos dienos centrai suaugusiesiems ar paliatyviosios pagalbos dienos centrai vaikams); stacionarinių slaugos paslaugų žmonėms, sergantiems Alzheimerio liga, senatvine demencija, bei paliatyviosios pagalbos paslaugų infrastruktūros plėtojimui ir modernizavimui; tikslinių ilgalaikės priežiūros paslaugų diegimui, ypač demencijos ir Alzheimerio ligų srityse, ir plėtojimui savivaldybių lygmenyje asmenims, kurie negali pasirūpinti savimi.

Bendra numatyta investicijų suma ilgalaikės priežiūros paslaugų plėtrai sudaro 90,72 mln. eurų.

Paramą ir projektus administruoja Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA). Gairės ir reikalavimai projektams yra skelbiami ČIA.

SAM Komunikacijos skyrius

Informacija iš:

sam.lt 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos