vaistai.lt

Rekomendacijos gyventojams kilus gaisrui Vilniuje (317/0) 

Rekomendacijos gyventojams kilus gaisrui VilniujeKovo 28 d. atnaujinta informacija:

Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, Vilniaus mieste kietųjų dalelių koncentracijos ženkliai sumažėjo ir nebekelia pavojaus gyventojų sveikatai.

Atkreipiame dėmesį, kad gaisro metu susidarę teršalai kartu su dūmais nusėdo teritorijose,  pro kurias sklido gaisro dūmai. Todėl nusėdusius teršalus reikia pašalinti. Tai galima padaryti drėgnu būdu nuvalant paviršius, pvz. lauko terasas, patalpų grindis, sienas. Rekomenduojame išplauti tekstilę (užuolaidas, patalynę ir pan.) Cheminių valiklių nerekomenduojame naudoti.  Patalpas gerai išvėdinti.

Gaisro paveiktas teritorijas galima pamatyti šiame žemėlapyje Gaisras Panerių g. 56, Vilnius (arcgis.com)

NVSC šiandien atlieka patalpų oro tyrimus ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Iki bus gauti tyrimų rezultatai,  tebegalioja rekomendacija vaikų į ugdymo įstaigas nevesti, kaip skelbia Vilniaus miesto savivaldybė https://vilnius.lt/lt/2024/03/27/del-gaisro-paneriu-g-26-daliai-ugdymo-istaigu-vilniuje-rytoj-rekomenduojama-dirbti-nuotoliu/


22:30 val., kovo 27 d.

NVSC planuoja atlikti oro tyrimus ugdymo įstaigose, kurios patenka į Aplinkos apsaugos agentūros sumodeliuotą poveikio zoną.


21:25 val., kovo 27 d.

Žinoma, kad gaisro metu kylantys dūmai ypač toksiški, todėl ugdymo įstaigoms, esančioms netoli kilusio gaisro, dėl galimo neigiamo poveikio sveikatai rekomenduojama tęsti ugdymo procesą nuotoliu. Ugdymo įstaigų sąrašą patikslins Vilniaus miesto savivaldybė, gavusi aplinkosaugininkų atliktų laboratorinių tyrimų duomenis.


19:15 val., kovo 27 d.

Kilus gaisrui automobilių sąvartyne Vilniuje, Panerių gatvėje, NVSC specialistai primena, kad gaisro dūmai gali būti pavojingi sveikatai.

 Jei esate lauke ir matote tamsius dūmus, užuodžiate specifinį kvapą, pasitraukite į priešvėjinę pusę – t. y. kad vėjas neneštų dūmų į jus.  Arčiau gaisro gyvenantiems gyventojams patariama neiti į lauką, likus namuose – neatidarinėti orlaidžių, langų ir durų. Jei namuose yra mechaninės vėdinimo sistemos, rekuperacija ar kondicionierius, rekomenduojame sistemas išjungti. Jei turite šulinius, juos uždenkite ir nenaudokite jų vandens maistui. Nepalikite lauke gyvūnų. Pasijutus prastai, rekomenduojama nedelsiant kreiptis į medikus.  

Važiuojant pro gaisro vietą, rekomenduojama sandariai uždaryti automobilių langus.

Primename – teršalų ūmaus poveikio simptomai: akių, nosies ir gerklės dirginimas, dusulys, kosulys, susilpnėjusi plaučių funkcija (ypač sergantiems lėtine obstrukcine plaučių liga), padidėjęs kvėpavimo takų imlumas kvėpavimo takų infekcijoms (ypač vaikų), paūmėjusios kvėpavimo takų alerginės uždegiminės reakcijos.

Informacija tikslinama, bus papildyta.

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos