vaistai.lt

Tiriama, kas galėjo sukelti masinį apsinuodijimo maistu protrūkį Japonijoje (1180/0) 

Tiriama, kas galėjo sukelti masinį apsinuodijimo maistu protrūkį JaponijojeValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gavo informaciją apie apsinuodijimus šaldytais maisto produktais Japonijoje.

Pagal duomenis, paskelbtus žiniasklaidoje, daugiau nei tūkstantis Japonijos žmonių, vartoję šaldytą maistą (picas, kroketus, lazanijas ir kt.), pagamintus jūros gėrybių kompanijos ,,Maruha Nichiro Holdings” dukterinėje įmonėje, esančioje Gunmos miestelyje (į šiaurę nuo Tokijo), pajuto apsinuodijimo simptomus (vėmė, viduriavo). Kompaniją pasiekė daugiau nei 600 tūkstančių nusiskundimų iš vartotojų dėl kai kurių produktų neįprasto kvapo ar skonio.
 
Pradėjus tyrimą paaiškėjo, kad kai kuriuose šaldytuose maisto produktuose nustatyta pesticido malationo likučių, kurių kiekiai smarkiai viršijo didžiausią leistiną normą (0,02 mg/kg). Kaip praneša Japonijos žiniasklaidos priemonės, tikslios pesticido koncentracijos atskiruose maisto produktuose nenurodytos, tačiau japonų policija tiria versiją, kad malationo galėjo būti sąmoningai pridedama pačioje gamykloje. Paprastai šis pesticidas Japonijoje naudojamas žemės ūkyje kaip cheminis preparatas naikinti amarus kukurūzų ir ryžių laukuose.
 
Kompanija ,,Maruha Nichiro Holdings” surinko šaldytus produktus iš rinkos ir toliau tiria šio skandalingo atvejo priežastis. Atšauktas 6,4 mln. galimai užterštų produktų pakelių realizavimas, surinkta apie 1,5 mln. šių produktų. Kompanijos atstovo teigimu, minėti produktai į užsienio šalis nebuvo eksportuojami.
 
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, šaldyti maisto produktai, pagaminti minėtoje Japonijos įmonėje, į Lietuvą įvežti nebuvo.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos