vaistai.lt

VLK tarptautinėje konferencijoje buvo analizuojami aktualūs sveikatos sistemos klausimai (886/0) 

VLK tarptautinėje konferencijoje buvo analizuojami aktualūs sveikatos sistemos klausimaiGegužės 8 d. Seime vykusi penktoji metinė Valstybinės ligonių kasos (VLK) konferencija, kuri šiais metais buvo ir tarptautinė, sulaukė didelio susidomėjimo. Joje dalyvavo ne tik aukščiausi valstybės vadovai, užsienio svečiai, bet ir daugiau kaip 300 dalyvių iš gydymo įstaigų, medikų ir pacientų organizacijų. Taip pat Seimo nariai, Seimo darbuotojai, „Sodros", Valstybinės mokesčių inspekcijos, Sveikatos apsaugos, Finansų ir kt. ministerijų atstovai bei kiti besidomintys Lietuvos sveikatos sistemos pokyčiais.
 
Šiame renginyje dalyvavo ir kaimyninių Estijos bei Latvijos ligonių kasų vadovai. Šių metų konferencijos tema  – „Lietuvos sveikatos sistema: ar galime būti efektyvesni?" aktuali ne tik Lietuvai, bet ir daugeliui Europos šalių, kuriose taip pat siekiama efektyviau naudoti sveikatos apsaugai skiriamus viešuosius finansus.

Konferenciją atidarė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, sveikinimo žodį tarė sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis, Seimo Pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė, Krašto apsaugos ministras, buvęs ir sveikatos apsaugos ministru, Juozas Olekas, kiti garbūs svečiai.

Premjeras Algirdas Butkevičius, sveikindamas konferencijos dalyvius, akcentavo būtinybę užtikrinti, kad visi pacientai gautų kokybiškesnes sveikatos priežiūros paslaugas.

Šio renginio metu įvairiais aspektais buvo gvildenama, kokia šiuo metu Lietuvos sveikatos sistemos būklė, kokių konkrečių priemonių reikėtų imtis, kad Lietuva turėtų didesnį finansavimą sveikatos apsaugai. Savo pranešime Sveikatos apsaugos ministras V. P. Andriukaitis  nagrinėjo kritinius Lietuvos sveikatos sistemos būklės aspektus, būtinus artimiausiu metu atlikti darbus. Pranešimą skaičiusi Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė D. Mikutienė daugiausiai dėmesio skyrė sveikatos sistemos finansavimo problematikai.

VLK direktorius A. Sasnausko pranešime dėmesys buvo sutelktas į ligonių kasų veiklą – kaip ligonių kasos siekia būti efektyviu sveikatos priežiūros užsakovu. Tuo tarpu svečiai iš užsienio – Dr. Tamas Evetovits (iš Pasaulio Sveiktos Organizacijos Europos regiono biuro), Marina Karanikolos (Europos sveikatos sistemų ir politikos observatorijos bei Londono higienos ir atogrąžų medicinos mokyklos mokslinė bendradarbė) ir  Dr. Ewout van Ginneken (Berlyno technologijų universiteto Sveikatos priežiūros vadybos departamento ir PSO Sveikatos sistemų bendradarbiavimo centro mokslinis bendradarbis) – kalbėjo apie užsienio šalių patirtį, siekiant užtikrinti kuo didesnį sveikatos sistemos efektyvumą, gydymo įstaigų darbą. Svečiai pabrėžė, kad Lietuvos sveikatos sistemos finansavimo sistema – pavyzdys daugeliui Europos šalių, kaip galima sėkmingai tvarkyti finansus krizės metu, išlaikant sistemos tvarumą.

Didelio susidomėjimo sulaukė ir VLK Draudimo plėtros Departamento direktoriaus G. Kacevičiaus pristatyta VLK atlikta pastarųjų dvejų metų šalies ligoninių veiklos analizė, kuri parodė, jog mūsų šalies gydymo įstaigos turi rezervų, kaip sutaupyti ir racionaliau naudoti Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšas.

Pranešimai skelbiami čia.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos