vaistai.lt

Kada paskutinį kartą skiepijotės nuo stabligės? (73/0) 

Kada paskutinį kartą skiepijotės nuo stabligės?Šiltuoju metų laikotarpiu vis daugiau laiko praleidžiame dirbdami ar poilsiaudami  gamtoje, todėl dažniau iškyla grėsmė įsipjauti, įsidurti ir susirgti itin pavojinga liga – stablige.

NVSC specialistai atkreipia dėmesį, kad net lengvas susižeidimas nešvariu, žemėmis užterštu, aštriu įrankiu ar daiktu, gali tapti šios sunkios užkrečiamosios ligos priežastimis, nes būtent per pažeistą odą dažniausiai į žmogaus organizmą ir patenka šią sunkią infekciją sukeliančios bakterijos.

Vakcina nuo stabligės yra saugi ir efektyvi, ja galima skiepyti bet kokio amžiaus žmones, nėščiąsias ir asmenis, kurių imuninė sistema yra susilpnėjusi.

Lietuvoje skiepai nuo stabligės yra įtraukti ir į vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių. Vaikai 2 mėn., 4 mėn., 6 mėn., 18 mėn., 6–7 m. ir 15–16 m. skiepijami vakcina, kuri apsaugo ne tik nuo stabligės, bet ir nuo kokliušo bei difterijos.

Kad būtų išlaikyta patikima ilgalaikė apsauga nuo šios infekcijos, suaugusiems skiepus reikia kartoti kas 10 metų. Lietuvoje 26 metų ir vyresni  asmenys skiepijami nemokamai.

Daugiau apie stabligę skaitykite čia

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos