vaistai.lt

Sveikatos biure galima išsinuomoti ne tik žingsniamatį, bet ir aktyvumo asistentą (777/0) 

Sveikatos biure galima išsinuomoti ne tik žingsniamatį, bet ir aktyvumo asistentąPasyvus, nejudrus gyvenimas – daugumos ligų priežastis. Nors daugeliu atvejų pasyvus gyvenimo būdas – aplaidumo ar net tingumo pasėkmė, tačiau reikia pripažinti, kad ne visi turi galimybes eiti į treniruoklių sales ar sporto klubus. Suprantama, kad ne visi gali dviračio pėdalus minti ir šiaurietškojo ėjimo lazdas įsigyti.  Tačiau visi gali pradėti gyventi aktyviau eidami. Net ne bėgdami, bet eidami. Reguliariai ir tinkamai vaikščiojant (einant) galima koreguoti kraujospūdį, paspartinti medžiagų apykaita, o tuo pačiu mažinti antsvorį, gerinti bendrą organizmo būklę. Atkreiptinas dėmesys - „reguliariai ir tinkamai vaikščiojant“. Lėtas pasivaikščiojimas „koja už kojos“ iki parduotuvės ir atgal vargu ar duos ryškių rezultatų.

Alytaus rajono sveikatos biuras jau trečią kartą kviečia gyventojus didinti fizinį aktyvumą bent einant ir dar kartą skelbia akciją „Nespėliok. Geriau susiskaičiuok“, kurioje kviečia dalyvauti visus: ir fiziškai aktyvius, ir įsitikinusius savo pakankamu judrumu, tiek ir tuos, kurie dar tik ketina gyventi aktyviau.

Siekiant vaikščiojimu pasiekti teigiamų sveikatos pasikeitimų, reiktų skaičiuoti žingsnius: kiek nueinama, kokiu greičiu nueinama. Įsitikinusiems savo kasdieniu judrumu žingsnių skaičiavimas padėtų išsiaiškinti tiesą, galbūt nužingsniuojama ne tiek daug, kiek įsivaizduojama. Be abejo, žingsnius galima skaičiuoti ir mintyse arba net pusbalsiu. Tokia savotiška meditacija net rekomenduojama į nerimą, baimes linkusiems, pervargusiems žmonėms. Vis dėl to geriausias būdas sužinoti kasdien nueitą kelią ir jį įvertinti žingsniais arba kilometrais – žingsniamatis – mažas prietaisas nešiojamas su savimi gana tiksliai padės įvertinti fizinį aktyvumą.

Per daugiau nei du metus žingsniamačius buvo pasiskolinę keli šimtai žmonių. Dalis jų tolimesniam savo aktyvumo vertinimui žingsniamačius įsigijo patys, kiti nuomojosi kelis kartus, tam, kad išsiaiškintų ar pradėjo gyventi aktyviau.

Tam, kad aktyvumo vertinimas būtų dar platesnis ir paprastesnis, nuo šių metų sveikatos biure bus galima nuomotis ne tik žingsniamatį, bet ir, taip vadinamą, aktyvumo asistentą.

Aktyvumo asistentas – išmani apyrankė, dėvima ant riešo, kuri skaičiuoja nueitus žingsnius, kilometrus, sudegintas kalorijas bei pulsą, kuris ypač svarbus didinantiems savo fizinį aktyvumą. Pirmieji išbandę šią naujovę, negailėjo jam pagyrų. Pagrindiniu šios apyrankės pliusu dauguma įvardino tai, kad, skirtingai nei žingsniamčio, jos nereikia prisiminti įsidėti – ji visada ant riešo. Kiti įvertino tai, kad aktyvumo asistentas gali “susikalbėti” su išmaniuoju telefonu ir specialios programėlės pagalba galima savo aktyvumą vertinti dar išsamiau.

Akcijos „Nespėliok. Geriau susiskaičiuok“ metu kiekvienas Alytaus rajono gyventojas visuomenės sveikatos biure vienai savaitei galės pasiskolinti žingsniamatį arba aktyvumo aistentą ir įvertinti savo fizinį aktyvumą. Tereikia telefonu ( 8 (315) 21 438) arba elektroniniu paštu ( ) susitarti dėl prietaisų skolinimosi sąlygų (atsiėmimo laiko, vietos ir pan.).

Sužinoti savo fizinį aktyvumą bei neakivaizdžiai susirungti su daugiausiai per savaitę nuėjusiais, kurių vardai ir nueiti žingsniai bus skelbiami sveikatos biuro tinklapyje ir socialinio tinklapio paskyroje. O lygiuotis bus į ką. Praėjusiųjų metų akcijos lyderiai per savaitę nužingsniavo daugiau nei po 100 tūkst. žingsnių.

Dalia Kitavičienė
Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro direktorė

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos