vaistai.lt

Patirtis: kas nutinka mėnesį miegant su makiažu (896/0) 

Patirtis: kas nutinka mėnesį miegant su makiažuKiekviena moteris žino, kad miegojimas nenusivalius makiažo – ne dovanėlė mūsų odai. Atsibudusios ryte, vargu ar atrodysime puikiai. Ir tai tik po vienos nakties! O jeigu makiažo nenuvalytume visą mėnesį? Šokiruojančiam (o gal vis dėlto beprasmiam) eksperimentui ryžosi britė Anna Pursglove iš „Daily Mail“. Taigi kviečiame pasidomėti, kaip miegojimas su makiažu per mėnesį paveikė jos veido odą.

Neseniai atliktame tyrime net trečdalis moterų tvirtino, kad per savaitę bent kartą du užmiega nenusivaliusios makiažo. Išsausėjusi oda, spuogai ir trupančios blakstienos – štai kokios pasekmės. Tačiau tos pačios moterys manė, kad dvi dienos per savaitę joms neturės tokios didelės įtakos. Ar iš tiesų?
 
Straipsnyje Anna Pursglove išsamiai aprašo savo potyrius: ji visą mėnesį kasdien dažydavosi kaip įprastai, bet niekuomet makiažo nenusivalydavo prieš miegą. Kiekvieną rytą moteris veidą paviršutiniškai nuprausdavo po dušu, tačiau nenaudodavo jokių valymo priemonių, ir makiažą tepdavo ant prieš tai buvusio makiažo likučių. Štai tokia procedūra buvo atliekama visą mėnesį! Nieko keista, kad po eksperimento specialistai tikino, jog Annos oda paseno bene dešimtmečiu! Kad visas odos pokyčio procesas būtų įvertintas profesionaliai, moters veidas buvo ištirtas specialiu 3D aparatu, t. y. įvertinta veido odos pigmentacija, raukšlėtumas, elastingumas, kapiliarų, porų būklė ir pan.
 
Eksperimentas prasidėjo! Moteris kasdien naudojo tokį kosmetikos arsenalą: veido kremą, makiažo pagrindą, kreminę pudrą, tušą, akių pieštuką ir lūpų blizgį. Jau po kelių dienų Anne skundėsi sausa oda, kuri, jos teigimu, buvo lyg kaukė, o aplinkiniai komentavo, kad moteris atrodo gana pavargusi. „Bandžiau kažkaip sudrėkinti odą per makiažo sluoksnio likučius, tačiau man ne itin nepavyko. O blakstienos atrodė kaip du sulipę kuokštai“, – straipsnyje skundėsi Anna. Maža to, jos akis užtino taip, kad moteris vos galėjo praverti , lūpos išdžiuvo, o jų kampučiai sutrūkinėjo... „Mėnesiui baigiantis, jaučiuosi tiesiog purvina“, – sakė A. Pursglove. Be to, veido odos poros buvo užsikimšusios ir akivaizdžiai padidėjusios, akys paraudusios, o pati oda išsausėjusi.
 
Galiausiai, grįžusi pas kosmetologą, ji išgirdo, kaip pakenkė odai kasdien paliekamas makiažo sluoksnis. Kaip atrodė Anna, galite pamatyti štai ČIA.
 
Specialistai, apžiūrėję odą, patikino, kad ji tapo senesnė, atsirado daugiau raukšlių, išryškėjo kapiliarai, ir dėl to kaltas kasdienių įpročių, tokių kaip makiažo sluoksnio nuvalymas, nepaisymas. Oda negaudavo pakankamai deguonies, o kasdien tepama vis nauja kosmetika suerzino ir išsausino ją. Specialistų teigimu, oda per mėnesį paseno kur kas labiau nei per metus – visu dešimtmečiu! Kyla klausimas, ar tikrai buvo verta atlikti tokį eksperimentą?.. Vis dėlto dermatologė Sam Bunting nuramino – esą per keturias savaites padaryta žala odai nėra tokia reikšminga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Padėtį dar galima pakoreguoti. Svarbu, kad tingėjimas nusivalyti makiažą netaptų ilgalaikiu įpročiu.
 
Patarimas: dabar matote, kokią „naudą“ suteiksite sau, jeigu dažnai pamiršite nusivalyti makiažą. Nebandykite šio eksperimento atlikti namuose!

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos