vaistai.lt
Klaipėdoje atlikta pirmoji Baltijos šalyse unikali skrandžio operacija

Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) žengtas dar vienas reikšmingas žingsnis gydant nutukimą – atlikta pirmoji Baltijos šalyse endoskopinė operacija po skrandžio apylankos operacijos. Inovatyvi, saugi ir be pjūvių procedūra pacientei Agnei grąžins sotumo jausmą ir judėjimo laisvę.

Apie karpų diagnozavimą ir gydymą: negalima į tai žiūrėti pro pirštus

Kai kalbame apie karpas, daugelis galvoja apie nekenksmingus odos darinius, kurių dažniausiai pastebime ant vaikų kūno. Tačiau gydytojai perspėja, kad šie odos dariniai gali būti daug rimtesni, ypač jei yra linkę greitai augti. Būna ir tokių atvejų, kai po kelerių metų bandymų patiems išsigydyti karpas paaiškėja, kad tai ne karpa, o odos navikas. Gydytojas chirurgas Aleksandras Mordas pranešime žiniasklaidai pasakoja apie karpų diagnozavimo ir gydymo svarbą.

Pirmoji širdies operacija Klaipėdoje mini 30-metį

Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) kardiochirurgai mini reikšmingą sukaktį. Prieš 30 metų KUL filiale Jūrininkų ligoninė buvo atlikta pirmoji širdies operacija – pusamžiui vyrui protezuotas aortos vožtuvas. Nuo tos dienos Vakarų Lietuvoje prasidėjo nauja širdies ligų gydymo era. Žmonės visapusiškos aukščiausio lygio kardiologinės pagalbos galėjo sulaukti arti namų.

Saugokitės nepažįstamų šunų įkandimų: patarimai ir veiksmai

Atšilus orams, vis daugiau laiko praleidžiant lauke, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) sulaukia dažnesnių pranešimų apie šunų įkandimus žmonėms.  Kaip galime užkirsti kelią tokiems incidentams bei ką daryti įkandus nepažįstamam šuniui?

Ruošiamės vasarai: kaip sumažinti celiulitą?

Celiulitas yra toksinis riebalų susikaupimas, neretai vadinamas panikulioze. Deja, bet celiulitu skundžiasi apie 90 proc. pasaulio moterų. Dažniausiai jis susidaro dėl genetinių veiksnių ar hormonų disbalanso, antsvorio, netinkamos mitybos bei gyvenimo būdo, mažo fizinio aktyvumo, lėtinių ligų, staigių svorio pokyčių ar net nekontroliuojamo streso.

Naująją COVID-19 atmainą ne visada aptinka savikontrolės testai

Pastaruoju metu augant susirgimų koronaviruso infekcija skaičiui, kartais žmonės skundžiasi, kad jaučia COVID-19 būdingus simptomus, tačiau namuose atliekami savikontrolės testai to nerodo. Gydytojai sutinka, kad šiuo metu cirkuliuojančią koronaviruso atmainą tokie testai ne visada „pagauna“, ypač pirmosiomis ligos dienomis arba kai yra atliekami ne visai teisingai.

Įspėja atostogautojus: turistų gydymo kainos Turkijoje išaugo daugiau nei dukart

Turkija ir Egiptas išlieka populiariausios turistinės kryptys, kuriomis mūsų šalies keliautojai dažniausiai kelia sparnus ne tik pasikaitinti saulėje, kai Lietuvos dangus ja nelepina, bet ir aplankyti šeimyniniam poilsiui patogius kurortus. Tuo tarpu draudikai atkreipia dėmesį, kad maždaug pusę medicininių išlaidų draudimo išmokų šiose šalyse sudaro atvejai, susiję su mūsų šalies turistų apsinuodijimu, o kainos už gydymą – išaugusios daugiau nei du kartus. Vis dažniau fiksuojami ir perteklinių medicinos paslaugų suteikimo atvejai, kurių kainos siekia jau ne keturženkles, o penkiaženkles sumas.

 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos