vaistai.lt

„Moksleiviai į Vyriausybę“ dalyvės: įgijome daug vertingų žinių apie sveikatos apsaugos sistemą (432/0) 

„Moksleiviai į Vyriausybę“ dalyvės: įgijome daug vertingų žinių apie sveikatos apsaugos sistemąRugpjūčio 24-28 dienomis, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) priėmė projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę 2020“ dalyves – Vilniaus licėjaus vienuoliktos klasės mokinę Ieva Jasiukevičiūtę bei Elektrėnų „Versmės“ gimnazijos abiturientę Robertą Rakauskaitę. Visą savaitę trukusių gyvų bei nuotolinių susitikimų metu moksleivės gilinosi į įvairias medicinos sritis, susipažino su viešojo sektoriaus veiklos specifika.

„Džiaugiuosi, kad projektas suteikė galimybę susipažinti su Sveikatos apsaugos ministerijos darbu. Džiugina, kad galėjau geriau suprasti, kaip dirba teisininkai, komunikacijos atstovai bei ministerijos patarėjai. Projekto metu galėjau bendrauti ne tik su ministerijos atstovais, bet ir su gydytojais, todėl susidariau pilnesnį vaizdą apie sveikatos apsaugos sistemą Lietuvoje bei tai, kaip mums sekėsi susitvarkyti su pirmąja koronaviruso banga“, – penktadienį kalbėjo Roberta.

„Tai buvo išskirtinis projektas, leidęs suprasti Vyriausybės prioritetines veiklos sritis ir SAM veiksmus kovoje su pandemija. Labiausiai sužavėjo susitikimai su kompetentingas savo srities specialistais. Šis projektas man buvo ypač naudingas, nes ne tik  ,pagilinau žinias apie sveikatos apsaugos sistemą Lietuvoje, bet ir susipažinau su ypač motyvuotais ir smalsiais savo bendraamžiais - moksleiviais iš kitų Lietuvos miestų“, - projektui pasibaigus mintimis dalinosi Ieva.

Prmadienį, pirmąją projekto dieną, dalyvės susitiko su ministerijos teisininku Kaziu Rušinsku, kuris papasakojo apie teisininko pareigas bei supažindino su nutarimų projektų teikimo Vyriausybei procedūra. Ministerijos patarėjas Marius Čiurlionis papasakojo apie ilgalaikę sveikatos priežiūrą bei dalinosi patarimais, kaip efektyviai dirbti su informacija. Apie iššūkius komunikacijos srityje karantino metu pasakojo Spaudos tarnybos specialistai – Vytautas Beniušis ir Neringa Mikėnaitė.

Antradienį Nacionalinio vėžio instituto laikinoji direktorė, profesorė Sonata Jarmalaitė, nuotolinėje paskaitoje pasakojo apie vėžio genetiką bei pristatė instituto veiklas. Renginyje moksleivės domėjosi ne tik vėžio prevencija, vaistų bei tyrimų patikimumu, bet ir klausėsi specalistės minčų apie tai, kaip onkologija atrodys po kelių dešimtmečių. 

Radiacinės saugos centro Gyventojų apšvitos stebėsenos vyriausioji specialistė Agnė Juškaitė trečiadienį vykusio nuotolinio susitikimo metu merginoms parengė pristatymą apie jonizuojančią spinduliuotę bei radono dujas. Specialistė pristatė centro veiklas, taip pat supažindino su technologijomis bei pagrindiniais principais atliekant radono tyrimus Lietuvoje.

Ketvirtadienį moksleivės susipažino su Santaros klinikų Infekcinių ligų centro Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vedėju Linu Svetiku. Medikas papasakojo apie gydytojo darbo specifiką, taip pat dalinosi darbo karantino metu įspūdžiais.

„Moksleiviai – į Vyriausybę“ – tai geriausiai besimokantiems bei aktyviems baigiamųjų klasių moksleiviams skirtas projektas, kuriame moksleiviai dalyvauja įvairiose veiklose Vyriausybėje bei pasirinktose ministerijose. Moksleiviai ne tik klausosi specialistų paskaitų, bet ir stebi Vyriausybės posėdžius, o aktualiais klausimais diskutuoja su Premjeru bei ministrais. Pagrindinis šių metų dėmesys buvo skiriamas koronaviruso krizės valdymui.

SAM Spaudos tarnyba

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos