vaistai.lt

Stebėtojų tarybos posėdyje – apie 2021 metų sutarčių sudarymo naujoves (251/0) 

Stebėtojų tarybos posėdyje – apie 2021 metų sutarčių sudarymo naujoves​Šiaulių teritorinės ligonių kasos (TLK) stebėtojų tarybos nuotoliniame posėdyje pristatytas Šiaulių teritorinei ligonių kasai (TLK) skirtas šiųmetis Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetas, su asmens sveikatos priežiūros įstaigomis (ASPĮ) sudarytos sutartys, praėjusių metų Šiaulių TLK išlaidos ir pareigybių sąrašas bei 2020 m. PSDF biudžeto vykdymas ir finansinių ataskaitų rinkiniai.

Sutarčių skyriaus vedėja Sigrida Kubilienė pristatė sutarčių sudarymo proceso eigą, teisės aktus, reglamentuojančius sutarčių su ASPĮ, vaistinėmis ir ūkio subjektais sudarymą, pagrindinius pasikeitimus ir naujoves sudarant 2021 m. sutartis.

Pranešėja atkreipė dėmesį, kad nuo 2021 m. pasirašoma viena sutartis su ASPĮ, kurios buveinė yra Šiaulių TLK veiklos zonoje, dėl PSDF biudžeto lėšomis apmokamų paslaugų teikimo visiems šalies gyventojams. ASPĮ, teikiančios pirminio lygio ir ambulatorinės slaugos namuose paslaugas, sutartis pasirašo su kiekviena TLK, kurios veiklos zonoje teikia šias paslaugas.

Pranešėja informavo, kad planuojant paslaugas 2021 m., į skaičiuojamąjį laikotarpį nebuvo įskaitomas Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbtas karantino laikotarpis, nuo 2021 m. fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojų konsultacijos, kai atliekami diagnostiniai ir (ar) gydomieji veiksmai, performuotos į pradinės ambulatorinės medicininės reabilitacijos paslaugas, o šioms paslaugoms skirtos lėšos perkeltos į pirmojo etapo ambulatorinės medicininės reabilitacijos paslaugų grupę, papildomai apmokamos paslaugos (ortodontiniai aparatai ir breketų sistemos), kurie iki šiol buvo apmokami kaip asmens sveikatos priežiūros paslaugos, nuo šių metų priskirti ortopedijos techninėms priemonėms. Atkreiptas dėmesys, kad nuo 2021 m. lėšas brangiesiems tyrimams ir procedūroms planuoja Valstybinė ligonių kasa, o koeficiento vertė kiekvienai brangiųjų tyrimų ir procedūrų grupei skaičiuojama šalies mastu.

Sutarčių skyriaus vedėja Sigrida Kubilienė Stebėtojų tarybos narius informavo, kad šiemet Šiaulių TLK PSDF biudžete numatyta beveik 236,3 mln. eurų, iš kurio pirminės asmens sveikatos priežiūros paslaugoms – 47,2 mln. eurų, greitosios medicinos pagalbos paslaugos – 11,1 mln. eurų, slaugos paslaugoms – 14,1 mln. Eurų, ambulatorinėms paslaugos – 41,5 mln. eurų, stacionarinėms paslaugoms – 65,2 mln. eurų, vaistams ir medicinos pagalbos priemonėms – 46,6 mln. eurų, sveikatos programos – 4,6 mln. eurų, reabilitacijos paslaugoms – 6 mln. eurų.

Pranešėja pateikė informaciją apie Šiaulių TLK sudarytų sutarčių su ASPĮ, vaistinėmis ir optikomis dinamiką, sudarytas sutartis su naujais paslaugų teikėjais bei sutartis pagal paslaugų rūšis, ASPĮ sutartines sumas ir jų pokyčius pagal PSDF biudžeto išlaidų straipsnius. Šiemet pasirašytos 194 sutartys su ASPĮ dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo ir šių paslaugų išlaidų apmokėjimo PSDF biudžeto lėšomis. Su naujomis ASPĮ sudaryta 16 sutarčių. Su vaistinėmis ir optikomis sudarytos 34 sutartys.

S. Kubilienė kalbėjo apie išvykstančių gydytis į kitas teritorijas bei atvykstančių gydytis į Šiaulių TLK veiklos zonos gydymo įstaigas srautus. Pranešėja atkreipė dėmesį, kad 2019 m. 37 procentų Šiaulių TLK veiklos zonos gyventojams suteiktų aktyvaus gydymo stacionarinių paslaugų išlaidų dalis teko kitų TLK veiklos zonos gydymo įstaigoms apmokėti, o tais pačiais metais suteiktų ambulatorinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų išlaidų dalis kitoms šalies gydymo įstaigoms apmokėti siekė 19 procentų. Tuo tarpu Šiaulių TLK veiklos zonos gydymo įstaigose gyventojams suteiktų stacionarinių aktyvaus gydymo paslaugų iš kitų TLK veiklos zonų išlaidų dalis tesiekė 2,1 procento, o ambulatorinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų – tik 1,5 procento.

Šiaulių TLK direktoriaus pavaduotoja, laikinai vykdanti direktoriaus funkcijas, Dalia Miniauskienė peržvelgė 2020 m. prevencinių programų vykdymo tendencijas. Tiek visoje Lietuvoje, tiek Šiaulių TLK veiklos zonoje prevencinių programų paslaugų teikimas 2020 m., palyginus su 2019 m., mažėjo. Pvz., Šiaulių TLK Širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos programos paslaugų teikimas mažėjo 25 procentais, Krūties vėžio ankstyvosios diagnostikos programos – 44 procentais. Didžiausias paslaugų mažėjimas buvo stebimas pirmojo karantino metu kovo-birželio mėn. bei lapkričio-gruodžio mėn., mažiausias – rugsėjo-spalio mėn. Šiaulių TLK regione po karantino tik Širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos programos paslaugų apimtys ir tik rugpjūčio ir rugsėjo mėn. buvo didesnės, nei 2019 m.

Šiaulių TLK stebėtojų tarybos posėdyje nariams aprobuoti buvo pateikta įstaigos 2020 m. biudžeto išlaidų sąmatos vykdymo ataskaita. Ją pristatydama Šiaulių TLK laikinoji vadovė Dalia Miniauskienė informavo, kad Šiaulių TLK 2020 metų veiklos išlaidos sudarė 0,47 procento visų Šiaulių TLK administruojamų PSDF biudžeto išlaidų.

2021-05-07 Šiaulių TLK stebėtojų tarybos posėdžio protokolas, pranešimai ir kt. susiję dokumentai pateikiami šios interneto svetainės skiltyje „Šiaulių TLK stebėtojų taryba“ pasirinkus skirtuką „Dokumentai“.

Šiaulių teritorinės ligonių kasos informacija

Ligonių kasos kviečia:

Skaityti svarbiausias naujienas Facebook: https://goo.gl/ML8SqJ
Pamatyti naujausias nuotraukas ;) Instagram: https://goo.gl/tXvpXr
Žiūrėti išsamius ir linksmus vaizdo įrašus Youtube: https://goo.gl/BPBep2
Sekti išskirtinius infografikus ir ne tik Flickr: https://goo.gl/bGtZg2
Rūpimus klausimus galima pateikti arba (8 5) 232 2222.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos