vaistai.lt

Šiaulių ligoninėje aptartos Pokyčių inicijavimo grupės išvados ir tolesnis bendradarbiavimas (567/0) 

Šiaulių ligoninėje aptartos Pokyčių inicijavimo grupės išvados ir tolesnis bendradarbiavimasŠiandien sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys lankosi Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur susitinka su šios įstaigos padalinių vadovais ir administracijos atstovais. Vizitas numatytas po to, kai praėjusią savaitę Pokyčių inicijavimo grupė pateikė ministrui išvadas dėl Respublikinės Šiaulių ligoninės situacijos vertinimo.

Primename, kad po didelio atgarsio visuomenėje ir medikų bendruomenėje sulaukusios jaunos medikės netekties sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys dar gegužės viduryje specialiai sudarytai Pokyčių inicijavimo grupei pavedė įvertinti Respublikinės Šiaulių ligoninės darbo organizavimo sąlygas, procesus ir psichologinį klimatą, parengti siūlymus dėl būtinų pokyčių, reikalingų užtikrinti saugią darbo aplinką bei darbuotojų psichologinę gerovę.

Praėjusią savaitę Pokyčių inicijavimo grupė pateikė ministrui išvadą. Joje išskirtos probleminės  įstaigos veiklos sritys ir pasiūlyti galimi veiksmai pasikartojančioms Šiaulių ligoninės veiklų planavimo, vykdymo ar vertinimo problemoms spręsti. Pokyčių inicijavimo grupės išvados pagrindu ministras pavedė Respublikinei Šiaulių ligoninei planuoti bei vykdyti vidaus tvarkų, procesų peržiūrą, darbuotojų kompetencijų atskiromis temomis kėlimą, veiklų skaitmenizavimą, personalo valdymo pokyčius, iniciatyvas strateginio planavimo srityje ir kt. Šių veiksmų įgyvendinimas numatytas etapais iki kitų metų pabaigos.

Ministro vizito į Šiaulius tikslas yra ne tik Pokyčių inicijavimo grupės išvadų aptarimas, bet ir siekis susitarti dėl tolesnių veiksmų, suderinti visų pusių lūkesčius, taip pat pristatyti pačios Ministerijos indėlio ir bendradarbiavimo galimybes šiuo laikotarpiu.

Susipažinęs su teiktomis išvadomis, ministras A. Dulkys laikosi nuostatos, kad šioje situacijoje ypatingas vaidmuo tenka lyderystei. Būtent ligoninės administracijai ir vadovams tenka didžiausia atsakomybė ne tik už savo, bet ir kitų žmonių veiklą, su jais siejama daug lūkesčių ir keliama pagrįstų reikalavimų keisti įpročius bendravimo, santykių, problemų sprendimo srityse. Dėl šios priežasties susitikimas apie pokyčius ir naujovių integravimą į kasdienę ligoninės veiklą vyksta su vadovaujančias pareigas einančiais bendruomenės nariais.

Pokyčių inicijavimo grupės vadovės Simonos Bieliūnės nuomone, pateikti sprendimai orientuoti į pagrindinius rizikos veiksnius, kurie neigiamai veikia Šiaulių ligoninės psichosocialinę aplinką. Pokyčių inicijavimo grupės veiklų metu buvo siekiama įtraukti kuo daugiau bendruomenės narių – tiek į problemų analizavimą, tiek į siūlomų sprendimų aptarimą. Po išvados projekto aptarimų su bendruomene ir jai pritarus kryptims, kuriomis turėtų vykti pokyčiai, svarbiausia yra darbuotojų motyvacija ir noras keistis.

Kaip pabrėžiama Pokyčių inicijavimo grupės ataskaitoje, susidariusi situacija neabejotinai turi įtakos ir Šiaulių ligoninės veiklos rezultatams, todėl jų efektyvinimui turi būti naudojami visi turimi ir nepanaudoti šios gydymo įstaigos ištekliai. Pokyčių inicijavimo grupės siūlomų sprendimų nuoseklus įgyvendinimas leis organizacinėmis, vadybinėmis ir administracinėmis priemonėmis pagerinti šios ligoninės darbuotojų savijautą, užtikrinti pozityvesnį psichologinį klimatą.

Ministras, vertindamas Pokyčių inicijavimo grupės išvadas, įvardija, kad minėtosios problemos kyla yra ne tik konkrečioje gydymo įstaigoje, bet ir visoje sveikatos priežiūros sistemoje.

„Akivaizdu, tolerancija mobingo ir psichologinio smurto apraiškoms, vadovavimo įgūdžių stokai, prastam psichologinis klimatui, žemam psichikos sveikatos raštingumui sveikatos sistemoje tęsiasi ilgus metus. Panašu, kad iki šiol niekas nei akademinei bendruomenei, nei ligoninių vadovams tokių uždavinių nekėlė. Taip daugiau nebebus, – teigia A. Dulkys. – Kalbėsiuosi su aukštųjų mokyklų vadovais apie pokyčius studijų programose, su sveikatos priežiūros įstaigų vadovais – dėl jų kompetencijų auginimo, susitarsime ir įdiegsime naujus rodiklius, susijusius su darbuotojų psichologine gerove, į veiklos vertinimo sistemą“.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys kartu su Pokyčių inicijavimo grupės vadove S. Bieliūne artimiausiu metu susitiks ir su kitų pavaldžių sveikatos priežiūros įstaigų vadovais, kad aptartų numatomus spręsti klausimus bei planuojamas vykdyti veiklas darbuotojų psichologinei gerovei užtikrinti. 

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos