vaistai.lt

Lietuvą šią savaitę pasiekė 157 tūkst. COVID-19 vakcinos dozių (127/0) 

Lietuvą šią savaitę pasiekė 157 tūkst. COVID-19 vakcinos doziųGamintojai „BioNTech ir Pfizer“, „Janssen Pharmaceutica NV“ ir „AstraZeneca“ šią savaitę pristatė tris COVID-19 vakcinų siuntas – iš viso 157260 vakcinos dozių.

„BioNTech ir Pfizer“ pirmadienį pristatė 44460 „Comirnaty“ vakcinos dozių, farmacijos kompanija „Janssen Pharmaceutica NV“ antradienį atgabeno 64800 „Janssen“ vakcinos dozių, gamintojo „AstraZeneca“ ketvirtadienį pristatytą siuntą sudaro 48000 „Vaxzevria“ vakcinos dozių.

Naujos siuntos saugomos Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje, kol savivaldybėms skirstomos anksčiau gamintojų pristatytos vakcinos.

Vakcinos paskirstomos savivaldybėms, atsižvelgiant į jų gyventojų skaičių ir skiepijimo tempą. Savivaldybės yra iš anksto informuojamos apie joms planuojamus paskirti vakcinų kiekius, kad galėtų sklandžiai organizuoti skiepijimo procesą.

Viena arba dviem vakcinos dozėmis Lietuvoje jau paskiepyta 1,79 mln. gyventojų, arba 64 proc. visuomenės

 

Pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos gyventojai gali registruodamiesi internetu koronastop.lt arba telefonu 1808. Kiekvieną ketvirtadienį visos Lietuvos savivaldybės kviečia skiepytis be registracijos. Vakcinaciją „gyva eile“ vykdo ir Nacionalinio kraujo centro mobilūs vakcinacijos punktai, jų turo per Lietuvą tvarkaraštį rasite ČIA.

Informacija, kiek vakcinų yra gauta iš gamintojų, kiek paskirstyta vakcinacijos centrams ir kiek sunaudota skiepijimui, yra pateikiama Statistikos departamento švieslentėje, kortelėje „Vakcinos“. 

Informacija apie pristatomą vakciną yra reguliariai atnaujinama, atvykus naujoms vakcinos siuntoms į Lietuvą. Šią informaciją rasite ČIA.

Vakcinacija Lietuvoje vykdoma sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtinta prioriteto tvarka, pagal ministerijos parengtą planą. Ši ir kita aktuali informacija apie vakcinaciją skelbiama interneto svetainėje Koronastop.lt.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos