vaistai.lt

PSO: gydymo įstaigų bendradarbiavimas kuria tikrąją vertę pacientams (148/0) 

PSO: gydymo įstaigų bendradarbiavimas kuria tikrąją vertę pacientamsAnot Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ekspertų, nei vienas gydytojas, nei viena gydymo įstaiga, jei dirba atskirai, negali užtikrinti kokybiškų ir laiku prieinamų sveikatos priežiūros paslaugų pacientams. PSO teigimu, tik bendradarbiavimas ir darbas komandose gali sukurti vertę pacientams. Dėl šios priežasties PSO sveikina ir palaiko Lietuvos pastangas burti šeimos gydytojų bei specialistų komandas ir skatinti savivaldybes steigti sveikatos centrus su bazinių – pacientams svarbiausių – paslaugų paketais.

Nuotoliniame seminare PSO ir kai kurių šalių atstovai aptarė šiuo metu Lietuvoje vykdomą asmens sveikatos priežiūros įstaigų struktūrinę reformą, jos keliamus iššūkius, pokyčių siekius ir tikslus iš esmės pagerinti sveikatos priežiūros paslaugas, koreguojant gydymo įstaigų valdyseną.

„Tinklinis valdymas – tai sveikatos priežiūros įstaigų ir medikų būrimasis į kokybiškas bendruomenes, kuriančias pacientams aktualias vertes – visapusišką, tęstinę, laiku teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų visumą. Tai – šiuo metu pažangiausias būdas, norint plėtoti sveikatos priežiūros paslaugas, kuo anksčiau ir greičiau užtikrinti susirgimų diagnozavimą bei gydymą, išvengiant pacientų hospitalizavimo. Neabejoju, kad toks yra ir pačių pacientų noras“, - sakė seminare dalyvavusi sveikatos apsaugos viceministrė Danguolė Jankauskienė.

PSO organizuoto susitikimo metu Lietuvoje vykdoma reforma kitų šalių atstovams buvo pristatyta kaip vienas iš šiuolaikinės medicinos vadybos pavyzdžių, akcentuojant į ką svarbu atkreipti dėmesį. Tinklinis valdymas kaip moderni naujovė diegiamas ir kitose Europos šalyse, pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Estijoje ir kitur. Iš viso net 19 valstybių tokiu modeliu tobulina savo sveikatos apsaugos sistemas. Jos ypač pasiteisina valdant ne tik užkrečiamųjų ligų epidemijas (pvz., COVID-19), bet ir itin sparčiai besiplečiančias lėtines neinfekcines ligas (pvz., širdies ir kraujagyslių ligos, endokrininės ligos (pvz., cukrinis diabetas) ir pan.).

Tinklinio valdymo kaip perspektyvios vadybos inovacijos klausimų aptarimui nuspręsta organizuoti tikslinį PSO nepriklausomų ekspertų vizitą į Lietuvą, kuris, planuojama, galėtų įvykti vasaros pabaigoje. Į konsultacijas su jais planuojama pasikviesti ir Sveikatos apsaugos ministerijos socialinius partnerius – įvairias sveikatos apsaugos specialistų bendruomenes, galinčias turėti nemažą įtaką tvarių kokybinių pokyčių sėkmei.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos