vaistai.lt

Leidimas-higienos pasas: ko svarbu nepamiršti jo turėtojui (505/0) 

Leidimas-higienos pasas: ko svarbu nepamiršti jo turėtojuiKiek laiko galioja, kada privalo būti patikslintas ir kaip tai turi būti padaryta, kaip elgtis nutraukus ar sustabdžius veiklą – tai tik dalis klausimų, kurių kasdien iš leidimą-higienos pasą turinčiųjų sulaukia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento specialistai. Dėl šios priežasties jie parengė atmintinę, kurioje – 11 pačių svarbiausių punktų, būtinų žinoti kiekvienam, vykdančiam licencijuojamą veiklą.

„Tam, kad taupytume ir ūkinę-komercinę veiklą vykdančių, ir specialistų laiką, visą pačią svarbiausią ir aktualiausią informaciją pateikiame glaustai, aiškiai ir vienoje vietoje. Mūsų visų tikslas – kad informaciją žmogus rastų kuo greičiau ir klausimų dėl leidimo-higienos paso jam kiltų kuo mažiau“, – sako NVSC Vilniaus departamento Visuomenės saugos skyriaus specialistai.

NVSC primena, kad leidimas-higienos pasas parodo, jog vykdoma veikla atitinka visuomenės sveikatos saugos teisės aktų reikalavimus. Šis dokumentas būtinas įvairioms veiklos rūšims – ugdymo, asmens sveikatos priežiūros įstaigų, grožio paslaugų, pirčių, saunų, baseinų, sporto klubų, soliariumų paslaugų veikloms bei kitoms vykdyti.

Kitaip tariant, pavyzdžiui, nei vienas darželis ar mokykla Lietuvoje, nei vienas grožio salonas ar sporto klubas negali vykdyti veiklos, jei tokio leidimo nėra įgijęs – dėmesį atkreipia specialistai, pabrėždami, kad pats dokumentas yra ir kaip saugos garantas klientui, paslaugos gavėjui.

Kiekvienais metais NVSC išduoda daugiau nei 3 tūkst. leidimų-higienos pasų.

Daugiau informacijos apie leidimą-higienos pasą rasite pagal nuorodą – https://bit.ly/3ADqui6

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos