vaistai.lt

Klausiate – atsakome: ar galima valgyti parudavusius avokadus? (412/0) 

Klausiate – atsakome: ar galima valgyti parudavusius avokadus?Avokadas – pastaruoju metu ypač vartotojų pamėgtas, maistingas ir dažnai neatsiejamas patiekaluose vaisius. Prieš perkant avokadus atkreipkite dėmesį, ar vaisius yra būdingas savo išvaizdai, ar  yra nepažeistas, ar nėra atsiradę gedimo požymių.

Pasitaiko atvejų, kuomet avokado išorinė dalis yra būdinga savo išvaizdai, tačiau jį perpjovus pusiau, pasimato rudi taškeliai ar linijos. Rekomenduojame prieš valgant pauostyti tokį avokadą – jeigu nėra avokadui neįprasto kvapo, o paragavus – ir skonio, toks avokadas yra tinkamas valgyti.

Taškeliai ir linijos yra šio vaisiaus maistinių medžiagų „latakai“, kurie nepažeistame vaisiuje nėra matomi, tačiau gali paruduoti, jei vaisius buvo per šaltoje temperatūroje transportuojamas arba laikomas, o tuomet patekęs į namus kelias dienas šiltai noko.

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos