vaistai.lt

Gripo sezonas eina pabaigos link: sergančiųjų kas savaitę mažėja (83/0) 

Gripo sezonas eina pabaigos link: sergančiųjų kas savaitę mažėjaNacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad gegužės 1–7 d. sergančiųjų gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) dar sumažėjo, į ligonines dėl gripo paguldyta taip pat mažiau asmenų nei prieš savaitę.

Lyginant praėjusios savaitės gripo, ŪVKTI ir COVID-19 liga atvejų skaičius su ankstesnės savaitės duomenimis, matyti, kad visų ligų atvejų užregistruota mažiau.

Bendras sergamumo rodiklis šių metų 18-ąją savaitę siekė 480,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų, 17-ąją savaitę jis buvo didesnis – 522,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Didžiausi sergamumo rodikliai praėjusią savaitę buvo užfiksuoti: Kėdainių rajono savivaldybėje – 849,47 atvejo 100 tūkst. gyventojų, Kazlų Rūdos savivaldybėje – 805,14 atvejo 100 tūkst. gyventojų, Šiaulių miesto savivaldybėje – 750,10  atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Gegužės 1–7 d. Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyti 9 asmenys, beveik visi nepilnamečiai (7), 17-ąją šių metų savaitę (balandžio 24–30 d.) į ligonines iš viso pateko 19 asmenų, iš kurių 15 priklausė 0–17 m. amžiaus grupei.

Visos Lietuvos duomenis pagal atskiras savivaldybes, sergančiųjų amžių,  viruso tipus, mirties atvejus ir kt. galite rasti NVSC interneto svetainėje adresu ČIA

Sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga duomenys apskrityse

Sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga duomenys apskrityse 

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 17-ą šių metų savaitę ŪVKTI simptomus turintiems pacientams iš viso buvo paimti 35 ėminiai, iš kurių dvejuose ėminiuose buvo aptiktas B tipo gripo virusas.


Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2017 m.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2017 m.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Europoje 17-tą šių metų savaitę iš 33 537 mėginių, imtų gripo virusui nustatyti, 988 buvo teigiami (A tipo gripas sudarė  25 proc., B tipo – 75 proc.).


Europos savaitiniai duomenys apie nustatytus gripo virusus pagal tipą 2022–2023 m. sezonu

Europos savaitiniai duomenys apie nustatytus gripo virusus pagal tipą 2022–2023 m. sezonu 

 

Nors gripo sezonas eina į pabaigą (baigsis 20-ąją šių metų savaitę), tačiau NVSC specialistai ir toliau rekomenduoja kruopščiai plauti rankas, vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas, laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo. Pajutus į gripą panašius simptomus (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmus ir kt.), rekomenduojama nesigydyti patiems, o kreiptis į savo šeimos gydytoją.


Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos