vaistai.lt

Kasdienės kelionės į darbą ir atgal gali būti žalingos: mokslininkai paaiškina, kodėl (871/0) 

Kasdienės kelionės į darbą ir atgal gali būti žalingos: mokslininkai paaiškina, kodėlPer COVID-19 pandemiją žmonės išmoko dirbti iš namų. Tačiau dabar daugybė įmonių kviečia savo darbuotojus sugrįžti į biurus. Bet gal būtų sveikiau kasdien nekeliauti į darbą?

„ScienceAlert“ rašo, kad nors darbas biure gali būti naudingas dėl socialinių ryšių, bet ilgos kelionės į darbą siejamos su mažesniu fiziniu aktyvumu, antsvoriu ir miego problemomis.

Neseniai baigtame tyrime dalyvavo apie 13 tūkstančių 16–64 metų amžiaus žmonių. Mokslininkai ištyrė įvairius gyvenimo būdo veiksnius, įskaitant fizinį aktyvumą, rūkymą, alkoholio vartojimą ir svorį, taip pat stresą darbo vietoje ir esamą sveikatos būklę.

Tyrėjai taip pat atsižvelgė į atstumą tarp kiekvieno dalyvio namų ir darbovietės, bet nepamiršo ir socialinės ir ekonominės padėties.

Rezultatai rodo, kad į darbą keliaujant daugiau nei 3 km, didėja fizinio neveiklumo ir antsvorio tikimybė, taip pat miegas būna prastesnis. Žmonės, kurie dirba daugiau nei 40 valandų per savaitę ir važinėja daugiau nei penkias valandas per savaitę, taip pat yra labiau linkę į fizinį neveiklumą ir miego problemas. Tuo tarpu tyrimo dalyviai, dirbantys aukšto socialinio ir ekonominio statuso vietovėse arba šalia barų, dažniau turi problemų su alkoholiu.

Mokslininkai pastebėjo, kad dalyviai, į darbą keliaujantys 3 km ar mažiau, buvo fiziškai aktyvesni. Tai - savaime aišku. Trumpesnis atstumas lengviau įveikiamas pėsčiomis ar dviračiu. Be to, trumpiau laiko praleidę keliaudami žmonės lengviau randa laiko pasportuoti.

Parengta pagal:
Щоденні поїздки на роботу можуть бути шкідливими: вчені пояснюють чому

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos