vaistai.lt

Gauta informacija apie žarnyno ligų atvejus viename Kauno rajono darželyje (146/0) 

Gauta informacija apie žarnyno ligų atvejus viename Kauno rajono darželyjeNacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamentas praeitą savaitę gavo septynis pranešimus iš gydymo įstaigų apie žarnyno veiklos sutrikimus patiriančius vieno Kauno rajono darželio vaikus.  Virusinė žarnyno liga diagnozuota tik vienam iš jų. Kitiems vaikams, gydymo įstaigos pateiktais duomenimis, pasireiškia pykinimas ir vėmimas, tačiau žarnyno infekcija jiems nediagnozuota.

NVSC Kauno departamentas nedelsdamas pradėjo ūmaus žarnyno užkrečiamosios ligos židinio epidemiologinę diagnostiką, informavo VMVT Kauno departamentą, kuris ėmėsi tirti, ar šie atvejai gali būti siejami su maistu, tiekiamu į ugdymo įstaigą.

NVSC Kauno departamentas organizavo šešių darželio darbuotojų laboratorinį ištyrimą dėl žarnyno infekcijos sukėlėjo nustatymo. Židinio epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos