vaistai.lt

Atnaujintas Europos komisijos reglamentas dėl teršalų koncentracijos maiste (479/0) 

Atnaujintas Europos komisijos reglamentas dėl teršalų koncentracijos maisteNaujasis reglamentas papildytas naujomis leidžiamomis maiste  teršalų koncentracijomis. Įtraukti nauji teršalai: pirolizidino alkaloidai žolelių užpiluose, arbatoje, maisto papilduose, džiovintuose prieskoniuose;  opijaus alkaloidai aguonų sėklose ir kepiniuose, kurių sudėtyje yra aguonų sėklų; delta-9-tetrahidrokanabinolis (Δ9-THC) kanapių sėklose ir iš jų pagamintuose produktuose; perfluoralkilintos medžiagos kiaušiniuose, žuvininkystės produktuose ir žuvyse, mėsoje ir jos subproduktuose.

Šie pasikeitimai iššūkis tiek  laboratorijoms, kurios turi pasitvirtinti naujus metodus teršalų koncentracijoms nustatyti ir tam turi turėti didesnius pajėgumus, tiek verslui, gaminančiam ir parduodančiam atitinkamus produktus.

VMVT primena, kas naujajame reglamente, be aukščiau išvardintų teršalų , taip pat nustatytos leidžiamos aflatoksinų, ochratoksino A, patulino, deoksinivalenolio, zearalenono, fumonizinų, citrinino, Skalsiagrybių skleročių ir skalsiagrybių alkaloidų, eruko rūgšties, tropano alkaliodų, cianido rūgšties, švino, kadmio, gyvsidabrio, arseno, alavo, dioksinų, policiklintų aromatinių angliavandenilių, 3-MCPD ir glicidolio, nitratų, melamino, perchlorato  koncentracijos.

Kad verslas galėtų prisitaikyti prie naujų reikalavimų Europos Komisija taip pat nustatė ir po reglamento atnaujinimo įsigaliojusių pakeitimų pereinamąjį laikotarpį produkcijos išpardavimui.  Pasikeitimai įsigalioja nuo 2023 m. gegužės 25 dienos.

Daugiau informacijos rasite čia.

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos