vaistai.lt

Stipriname bendradarbiavimą pažangios verslo priežiūros srityje (42/0) 

Stipriname bendradarbiavimą pažangios verslo priežiūros srityjeNacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai susitiko su kolegomis iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijos (EIMIN), kad aptartų pažangių verslo priežiūros priemonių bei gerosios praktikos taikymą. EIMIN, atlikę sisteminį priežiūros institucijų veiklos vertinimą, pateikė NVSC rekomendacijas, kaip didinti priežiūros veiklos pažangumą bei mažinti administracinę naštą verslui. Pagal šį vertinimą NVSC buvo priskirta žalia šviesa ir suteiktas B+ pažangumo įvertinimas (daugiau apie tai galima rasti čia.)

NVSC sudarė planą, kuriuo sieks įgyvendinti minėtas rekomendacijas. Dalis plane numatytų priemonių yra jau įgyvendintos (pavyzdžiui, siekiant optimalaus išteklių naudojimo ir optimalios patikrinimų naštos, nustatyta vidutinė planinio patikrinimo objekte trukmė – 95 min.). Kitas priemones planuojama įgyvendinti, keičiant veiklos planą (pavyzdžiui, iš naujo įvertinti rodiklius, orientuotis į potencialią žalą saugomoms vertybėms), teikiant siūlymus dėl sveikatos apsaugos ministro patvirtintų teisės aktų keitimo, peržiūrint ir keičiant NVSC patvirtintus teisės aktus (Periodinės tiesioginės valstybinės visuomenės sveikatos saugos kontrolės metu tikrintinų objektų atrankos taisyklių pakeitimas jose įtvirtinant nuostatą dėl rizikos vertinimo kriterijų, balų ir kitų rizikos vertinimo ir valdymo procesų atnaujinimo ne rečiau kaip kartą per metus) ir kt.

Bendradarbiaudami su EIMIN ir aktyviai dalyvaudami pažangia partneryste grįstos ūkio subjektų priežiūros veikloje, prisidedame prie bendro siekio mažinti administracinę našą verslui, tuo pačiu stengiamės išlaikyti aukštus visuomenės sveikatos saugos standartus atitinkančią visuomenės sveikatos priežiūrą.

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos