vaistai.lt

EVA ekspertai itin palankiai įvertino Tarnybos veiklos progresą (171/0) 

EVA ekspertai itin palankiai įvertino Tarnybos veiklos progresąEuropos vaistų agentūros BEMA programos tarptautinių ekspertų komanda Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos veiklą įvertino žymiai aukštesniu balu nei prieš penkerius metus – 3,8 vietoj buvusių 3 balų penkiabalėje sistemoje. BEMA programa  – tai nepriklausomas Europos vaistų agentūrų veiklos sugretinimas (palyginimas) pagal bendrus visoms Europos Sąjungos šalių vaistų agentūroms taikomus veiklos kriterijus.

Tokio tipo vertinimas atliekamas kas penkerius metus.  Specialaus vizito Lietuvoje metu tarptautinių ekspertų komanda vertino Tarnybos strategiją ir veiklos planavimą, sprendimų priėmimo proceso valdymą, veiklos priežiūrą ir valdymo sprendimus, lyderystę, vertybes ir valdymo etiką, skaidrumą ir bendradarbiavimą su suinteresuotais asmenimis, taip pat Tarnybos veiklą vaistų saugumo, kokybės ir veiksmingumo srityse, kokybės sistemos valdymą, rizikų valdymą, informacinių technologijų išteklius, vaistinių preparatų registracijos ir laboratorijos veiklos procesus bei daugelį kitų Tarnybos veiklos aspektų.

Vertinimas buvo atliekamas  pagal bendrus visoms Europos Sąjungos šalių vaistų agentūroms taikomus veiklos kriterijus. „Nepaprastai džiugu, kad atlikus itin kompleksinį, išorinį, profesionalų Tarnybos veiklos vertinimą per pastaruosius penkerius metus bendras vertinimas padidėjo labai stipriai – nuo 3 iki 3.8 balo penkiabalėje sistemoje. Tai vienas iš retesnių atvejų, kai nustatomas toks didelis vertinimo pokytis, kas rodo itin didelį progresą, pasitikėjimą Tarnyba, tinkamą jos veiklos kryptį. Mums – tai nepaprastai didžiulis įvertinimas, nes esame maža valstybė, turinti nedidelę farmacijos rinką, ribotus finansinius bei žmogiškuosius išteklius Tarnyboje. Žinojimas, kad galime būti sektinu pavyzdžiu kitų šalių agentūroms, ypač klinikinių tyrimų, veiklos monitoringo ir valdymo sprendimuose, interesų konfliktų valdyme ir kitose, kurios buvo įvertintos maksimaliu balu - 5, motyvuoja dar didesniems darbams ir projektams“, - tvirtino Tarnybos viršininkas Gytis Andrulionis. Tarnyba buvo įvardinta, kaip turinti nemažai gerosios praktikos pavyzdžių, taip pat kaip itin gerai veikianti agentūra, besistengianti tobulinti savo sistemą ir didinti kompetencijas bei gebėjimus.

Minėto BEMA vizito metu buvo ne tik įvertinta Tarnybos veikla, bet ir pateiktos rekomendacijos veiklai bei procesams gerinti, pavyzdžiui, rekomenduota, kad Tarnyba rengtų savo savarankišką veiklos strategiją, nepriklausomai nuo Sveikatos apsaugos ministerijos, taip pat stiprintų vidaus audito procedūras, didintų išorinių ekspertų įsitraukimą bei toliau vystytų nacionalinę mokslinio patarimo sistemą. Visa tai be jokios abejonės pasitarnaus kaip metodinės gairės tolimesniam Tarnybos veiklos tobulinimui.

Vertinimo informacija bus skelbiama BEMA duomenų bazėje, kuria agentūros galės naudotis tobulindamos savo veiklą.

Informacija iš:

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos