vaistai.lt

Situacija dėl paukščių gripo Marijampolės savivaldybėje stebima (230/0) 

Situacija dėl paukščių gripo Marijampolės savivaldybėje stebimaNacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Marijampolės departamentas gruodžio 18 d. gavęs informaciją iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Marijampolės departamento apie Marijampolės savivaldybėje Liudvinavo seniūnijoje kalakutų ūkyje nustatytus  paukščių gripo atvejus, nedelsdamas ėmėsi prevencinių priemonių. Išsiaiškinti visi sąlytį su nugaišusiais paukščiais turėję asmenys (darbuotojai), jiems nurodyta 14 dienų atidžiai stebėti sveikatą ir pajutus simptomus (karščiavimas, kosulys, dusulys), nedelsiant kreiptis į gydytoją. NVSC Marijampolės specialistai taikys aktyvią šių asmenų stebėseną, t. y. per stebėjimo laikotarpį periodiškai su jais susisieks, kad išsiaiškintų, ar nepasireiškia simptomai.  

NVSC Marijampolės departamentas šiandien, gruodžio 18 d., susitiko su VšĮ Marijampolės ligoninės administracija ir aptarė  mėginių tyrimams paėmimo klausimus,  jei sąlytį turėjusiems darbuotojams pasireikštų  gripo simptomai. 

Lietuvoje iki šiol nėra žmogaus užsikrėtimo paukščių gripu atvejų.

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos