vaistai.lt

Ligonių kasos pristato: PSDF biudžetas trumpai (275/0) 

Ligonių kasos pristato: PSDF biudžetas trumpaiAr žinote, kokio dydžio buvo pirmasis Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF)  biudžetas prieš beveik tris dešimtmečius, o koks jis yra šiandien? Kaip šis biudžetas sudaromas ir vykdomas? Į šiuos ir kitus ne mažiau aktualius klausimus galima atsakyti trumpai ir aiškiai, įsitikinusi Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK). Įstaigos ekonomistai parengė visiems prieinamą naują elektroninį leidinį, kuriuo tikisi prisidėti prie visuomenės finansinio raštingumo stiprinimo ir domėjimosi svarbia sveikatos apsaugos sritimi.

„Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis trims milijonams privalomuoju sveikatos draudimu apdraustų Lietuvos gyventojų kasdien užtikrinama galimybė dalyvauti ligų prevencijos programose, gauti reikiamas sveikatos priežiūros paslaugas, kompensuojamuosius vaistus, medicinos pagalbos ir ortopedijos technines priemones, tarpvalstybinę sveikatos priežiūrą. Tad kiekvienas šio biudžeto skaičius yra tiesiogiai susijęs su pacientų, gydymo įstaigų, sveikatos priežiūros specialistų ir kitų sveikatos sistemos dalyvių poreikiais. Tikimės, kad šis leidinys padės visiems lengviau suprasti ilgą ir sudėtingą Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto formavimo procesą bei jo svarbą visuomenės gyvenimui“, – sako VLK direktorius Gintaras Kacevičius.

PSDF biudžetas turi būti planuojamas, tvirtinamas, keičiamas ir vykdomas taip, kad jis būtų perteklinis arba subalansuotas, todėl kiekvienas jo pokytis atidžiai planuojamas ir vertinamas. Siekiama, kad kiekvienas visų Lietuvos gyventojų į šį biudžetą atneštas centas būtų panaudotas efektyviai ir teiktų maksimalią naudą paciento sveikatai.

Leidinyje pristatomas 2024 metų PSDF biudžetas – jo pajamos, išlaidos, rezervas, sudarymo procesas, apžvelgiamos šių metų perspektyvos ir galimybės.

Kelintas pagal dydį PSDF biudžetas yra tarp visų Lietuvos biudžetų? Kiek kasmet paauga jo pajamos? Kiek vienas dirbantis žmogus sumoka privalomojo sveikatos draudimo įmokų per metus? Kokią dalį PSDF lėšų šiais metais planuojama išleisti sveikatos priežiūros paslaugoms apmokėti, o kiek vaistams kompensuoti ar prevencinėms programoms vykdyti? Kam skirti valstybės biudžeto asignavimai PSDF biudžetui? Kam reikalingas PSDF biudžeto rezervas? Kiek Lietuvos gyventojų privalomuoju sveikatos draudimu draudžia valstybė? Kokios institucijos dalyvauja PSDF biudžeto rengimo ir tvirtinimo procese ir kiek laiko tai užtrunka? 

Apie tai ir daugiau – naujajame visuomenei skirtame VLK elektroniniame leidinyje „Apie PSDF biudžetą trumpai, 2024“.

Leidinį atsisiųsti galite čia

Ligonių kasos kviečia:

Skaityti svarbiausias naujienas Facebook: https://goo.gl/ML8SqJ
Pamatyti naujausias nuotraukas ;) Instagram: https://goo.gl/tXvpXr
Žiūrėti išsamius ir linksmus vaizdo įrašus Youtube: https://goo.gl/BPBep2
Sekti išskirtinius infografikus ir ne tik Flickr: https://goo.gl/bGtZg2
Rūpimus klausimus galima pateikti arba (8 5) 232 2222.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos