vaistai.lt

Santaros klinikos tapo vienu iš referentinių EUROSPINE stuburo chirurgijos centrų (106/0) 

Santaros klinikos tapo vienu iš referentinių EUROSPINE stuburo chirurgijos centrųVilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos pripažintos ir sertifikuotos kaip vienas iš aukščiausius kokybės standartus atitinkančių EUROSPINE stuburo chirurgijos referentinių centrų visoje Europoje. Pagal savo atliekamų operacijų skaičių ir sudėtingumą bei užtikrinamą gydymo kokybę šis centras konkuruoja su vokiečių, prancūzų, austrų, šveicarų ir kitomis garsiomis Europos klinikomis. Artimiausias kitas toks centras Baltijos ir Šiaurės Europos šalyse yra Stavangeryje, Norvegijoje. VUL Santaros klinikų stuburo chirurgiją atlieka du padaliniai: Santaros klinikų Vaikų ortopedijos ir traumatologijos skyrius ir Neurochirurgijos centras.

Kaip teigia stuburo chirurgė Ona Lapteva, toks įvertinimas yra ypač aukšto lygio pripažinimas tarptautinėje stuburo ligų chirurgijos bendruomenėje: „Tokia akreditacija yra skiriama tik centrams, kurie atitinka itin aukštą gydymo standartą stuburo chirurgijos srityje. Tokia kokybė yra galima tik labai specializuotuose centruose, turinčiuose išskirtinę įrangą, aukštos kvalifikacijos komandą, patirtį ir kompetenciją. Tai reiškia, kad mes esame matomi, žinomi, mūsų nuomonė ir patirtis vertinama. Manome, kad toks kokybės sertifikatas padės įtikinti Lietuvos gyventojus, kad medicinos pagalbos stuburo ligų srityje nereikia ieškoti svečiose šalyse, taip pat galėsime pritraukti pacientus iš kaimyninių Baltijos ir užsienio šalių.”


Pacientės istorija: „Pasitikėjau mūsų gydytojais, džiaugiuosi dabartiniu rezultatu“

Pacientės stuburo slankstelių lūžio gydymo odisėja prasidėjo prieš trejus metus. Trauma įvyko Belgijoje, vienoje iš ligoninių atliktos dvi operacijos ir pacientė išleista į namus. „Žaizda gijo sunkiai, po mėnesio vėl patekau pas chirurgus – žaizdą dezinfekavo ir užsiuvo, – pasakoja moteris. – Jie darė prielaidą, kad tai buvo paviršinė infekcija ir išsamesnių tyrimų nusprendė atsisakyti.” Ir po šios operacijos žaizda gijo sunkiai. Moteris ir jos artimieji pasitikėjo medikais ir visa sveikatos sistema: „Per dvejus metus Belgijoje man buvo atliekami periodiniai kompiuterinės tomografijos tyrimai, deja, ten dirbantys medikai nesugebėjo pastebėti infekcijos.”

Praėjusių metų vasarą žaizdai pūliuojant pacientė kreipėsi į VUL Santaros klinikų Skubios pagalbos skyrių: „Čia ir paaiškėjo, kad su infekcija gyvenau dvejus metus, o Belgijos chirurgai šitą faktą tiesiog ignoravo. Tai buvo ir psichologiškai, ir fiziškai sunki patirtis. Anot medikų, mano sveikatos būklę galima buvo palyginti su tiksinčia bomba. Santaros klinikose man atliko visus reikiamus tyrimus, rado tą patį auksinį stafilokoką ir skubiai paguldė į ligoninę. Gydytoja Ona Lapteva pranešė, kad stuburo implantai infekuoti ir likęs tik vienas pasirinkimas – juos pakeisti naujais, – pasakoja pacientė. – Belgijos gydytojams pranešiau apie savo situaciją. Jie pasakė jokiu būdu neliesti nugaros smegenų, nes didelė tikimybė, kad operacija nepavyks ir aš galiu nevaikščioti...”

Po 9 savaičių gydymo moteris džiaugiasi rezultatu: „Nors daug skausmingo, sunkaus teko patirti, išgyventi, visgi galiu pasidžiaugti, kad susipažinau su nuostabiais žmonėmis – gydytojais bei visu personalu – ir supratau, kaip gera savo šaly turėti tokių profesionalių ir dėmesingų specialistų.”


Ir minimaliai invazyvios, ir didelės apimties stuburo rekonstrukcinės operacijos

VUL Santaros klinikų stuburo chirurgai atlieka plataus spektro stuburo operacijas, apimančias nuo minimaliai invazyvių gydymo būdų iki sudėtingų stuburo rekonstrukcinių operacijų, kurios reikalauja aukšto profesionalumo lygio ir yra atliekamos esant stuburo deformacijoms bei onkologinėms stuburo ligoms. Pasak dr. Giedriaus Bernotavičiaus, klinikų chirurgai ir jų komanda nuolat tobulina savo srities žinias ir įgūdžius geriausių Europos ir pasaulio klinikų centruose, aktyviai dalyvauja nacionaliniuose ir tarptautiniuose mokymuose, konferencijose, dalinasi savo patirtimi, rezultatais, yra matomi ir žinomi tarptautinėje bendruomenėje.

EUROSPINE yra didžiausia stuburo ligų profesionalus vienijanti organizacija, siekianti užtikrinti geriausią praktiką ir meistriškumą šioje srityje. Ši organizacija užtikrina specialistų ir pacientų edukaciją, naujovių pristatymą, jų taikymą praktikoje, kokybės vadybą stuburo chirurgijos srityje.

Santaros klinikų informacija

Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.

Informacija iš: 

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos