vaistai.lt

Juodasis riešutmedis. Kuo jis gali būti naudingas? (1196/0) 

Juodasis riešutmedis. Kuo jis gali būti naudingas?Juodieji graikiniai riešutai yra kilę iš juodojo graikinio riešutmedžio (Juglans nigra), kurio tėvynė yra Šiaurės Amerika. Juodųjų graikinių riešutų nereikėtų painioti su labiau paplitusiais angliškaisiais graikiniais riešutais. Kadangi juodieji graikiniai riešutai auga ant medžių, jie yra medžių riešutai, t. y. dažnas alergenas. Visi, kurie yra alergiški medžių riešutams, turėtų vengti juodųjų graikinių riešutų.

Juodieji graikiniai riešutai nuo seno naudojami alternatyviojoje medicinoje. Manoma, kad branduoliai (arba riešutai) pasižymi priešuždegiminėmis, antibakterinėmis ir antioksidacinėmis savybėmis.


Juodojo riešutmedžio nauda

Senovėje Amerikos indėnai juodojo riešutmedžio žievę, kevalus ir lapus naudojo tradicinėje medicinoje. Jis buvo naudojamas kaip uodus atbaidanti priemonė, odos ligoms gydyti, o žievės buvo naudojamos parazitams iš žarnyno išvaryti.

Tradicinėje kinų medicinoje juodieji riešutmedžiai buvo laikomi inkstus tonizuojančia priemone, o žievė, branduolys ir lukštai taip pat buvo naudojami įvairioms žarnyno kirmėlėms ir parazitams naikinti.

Šiomis dienomis Juodasis riešutmedis yra naudojamas plačiau. Pagrindines jo naudas aptarsime toliau straipsnyje.


Kova su parazitais

Juodasis riešutmedis. Kuo jis gali būti naudingas?Vienas iš svarbiausių juodųjų graikinių riešutų lukštų privalumų yra jų gebėjimas išstumti įvairias žarnyne gyvenančias kirmėles ir parazitus. Juodųjų graikinių riešutų lukštų sudėtyje yra juglandino, juglono ir juglando rūgščių, taip pat taninų ir organinio jodo.

Pagrindinė veiklioji juodųjų graikinių riešutų sudedamoji dalis yra "naftochinonas", vadinamas juglonu. Juglonas yra natūralus herbicidas, kuris slopina tam tikrus medžiagų apykaitai reikalingus fermentus. Manoma, kad didelis taninų kiekis taip pat lemia antiparazitines juodojo graikinio riešuto savybes, padedančias pašalinti mikrobus iš storosios žarnos. Manoma, kad didelis taninų ir juglono kiekis taip pat prisotina kraują deguonimi, kuris gali naikinti parazitus, o veikdamas kaip vidurius laisvinanti priemonė, valydamas organizmą, jis pašalina parazitus.

Plačiau apie juodojo riešutmečio gebėjimą kovoti su žarnyno parazitais galite skaityti ECOSH tinklaraštyje>


Kova su grybeliu

Žarnyno kandidozė - tai Candida grybelio, kuris gali susilpninti žarnyno sieneles ir išleisti toksinus į kraują, peraugimas. Tai sutrikdo imuninės sistemos veiklą ir gali pasireikšti įvairiais sunkiai diagnozuojamais simptomais.

Juodojo graikinio riešuto lukštai gali būti Candida grybelio naikintojas. Dešimtajame dešimtmetyje Misisipės universitete atliktas tyrimas parodė, kad juoduosius riešutmedžius naudoti yra taip pat veiksminga, kaip ir komercinius priešgrybelinius preparatus. Tyrimais įrodyta, kad veiklioji medžiaga juglonas pasižymi priešgrybeliniu poveikiu, be to, jis gali neleisti Candida bakterijai augti ir plisti, nes slopina mielių fermentus, reikalingus medžiagų apykaitai.


Virškinimo sistemos palaikymas

Juodųjų graikinių riešutų kevalai ne tik pašalina parazitus, grybelius ir bakterijas, galinčius sutrikdyti virškinimą, bet ir gali padėti palaikyti sveiką virškinimą bei normalią virškinamojo trakto būklę. Dėl švelnaus vidurius laisvinančio poveikio jie gali skatinti taisyklingą žarnyno veiklą ir sveiką tulžies tekėjimą.

Teigiama, kad juodųjų graikinių riešutų lukštai tonizuoja ir gydo uždegiminius žarnyno audinius, taip pat gerina virškinamojo trakto aplinką, kad asimiliacija ir šalinimas būtų efektyvesni. Būtent dėl šios priežasties juodasis graikinis riešutas neįprastai laikomas produktu ir nuo vidurių užkietėjimo, ir nuo viduriavimo.


Prakaitavimo reguliavimas

Vienas iš neįprastų juodojo graikinio riešuto privalumų yra tas, kad jis gali padėti sumažinti pernelyg didelį prakaitavimą. Manoma, kad didelis kiekis sutraukiančių taninų, esančių kevaluose, veikia pernelyg aktyvias prakaito liaukas ir mažina jų gaminamo prakaito kiekį.


Image:
Image by Marcelo Trujillo from Pixabay
Image by Freepik







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos