vaistai.lt

NVSC primena, kaip saugiai naudotis soliariumu (498/0) 

ImageLietuvoje per žiemą negavę pakankamai saulės spindulių, pavasarį neretas skuba pasinaudoti dirbtiniais – naudojasi soliariumu. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai, norintiems apsilankyti soliariume, pirmiausia pataria pasikonsultuoti su savo šeimos ar gydytoju dermatologu dėl savo odos tipo, vartojamų vaistų ir galimos organizmo reakcijos į ultravioletinę spinduliuotę. Jei nusprendėte pasinaudoti soliariumo paslaugomis, patariama išsiaiškinti, ar soliariumo paslaugos teikiamos turint šiai veiklai leidimą-higienos pasą. Tai galima padaryti apsilankius NVSC interneto svetainėje adresu https://nvsc.lrv.lt/lt/isduoti-leidimai-higienos-pasai/.

NVSC specialistai atkreipia dėmesį, kad norėdami apsaugoti savo sveikatą nuo neigiamo dirbtinių UV spindulių poveikio, soliariumais reikėtų naudotis ne daugiau kaip 2 kartus per savaitę su ne trumpesne kaip 48 val. pertrauka tarp seansų ir ne daugiau kaip 30 kartų per metus.

Jei žmogus nusprendė pirmą kartą apsilankyti soliariume, tuomet degintis turėtų ne ilgiau kaip 10 minučių. Jeigu I ir II odos tipą (baltą odą, šviesius plaukus ir kt.) turintys asmenys nusprendžia naudotis soliariumu, būtina iki pusės sumažinti soliariumo įrangos gamintojo rekomenduojamą pirmojo deginimosi soliariume seanso trukmę. Taip pat soliariume būtina naudoti specialius apsauginius akinius, pažymėtus CE ženklu ir nenaudoti kosmetikos gaminių, skatinančių įdegį arba apsaugančių nuo natūralių saulės spindulių. Jei po naudojimosi soliariumu odoje atsiranda neišnykstančių patinimų, bėrimų, žaizdų arba pigmentinių apgamų, būtina kreiptis į gydytoją.

Rekomenduojame susipažinti su deginimosi soliariume taisyklėmis, deginimosi soliariume trukme ir kita svarbia informacija 

Lankydamiesi soliariume patariame pasidomėti, ar:

• soliariumo įrangos gultas ir apsauginiai akiniai po kiekvieno paslaugos vartotojo valomi dezinfekcinėmis priemonėmis;

• prie soliariumo įrangos patiestas kilimėlis dezinfekuojamas arba dengiamas vienkartiniu užtiesalu, kuris keičiamas po kiekvieno lankytojo;

• gerai matomoje vietoje yra raštu pateikta informacija apie soliariumo įrangos gamintojo rekomenduojamą deginimosi trukmę ir režimą ir kita svarbi informacija;

• soliariumų gultuose naudojami spinduoliai (lempos) keičiami ir valomi gamintojo nurodytu periodiškumu.

Atkreipiame dėmesį, kad Jums prašant turi būti išduota Soliariumo paslaugų teikimo kortelė, kuri pildoma kiekvieną kartą prieš įsigyjant paslaugą. Soliariumo paslaugų teikimo kortelę rekomenduojama pildyti prieš kiekvieną deginimosi soliariume seansą. Joje nurodoma deginimosi trukmė, seansų skaičius per savaitę – taip soliariumo darbuotojai gali stebėti, kaip yra laikomasi rekomendacijų  ir esant poreikiui informuoti Jus apie kylančias rizikas sveikatai.

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos