vaistai.lt

Kada geriausia sportuoti: ryte ar vakare? (580/0) 

Kada geriausia sportuoti: ryte ar vakare?Mums nuolat kartojama, kaip svarbu kasdien pakankamai laiko skirti aktyviai veiklai, tačiau gana dažnai kyla klausimas, kada geriausia mankštintis – ryte ar vakare. Pasirodo, sportas tam tikru paros metu turi tam tikrų privalumų, taigi naudinga žinoti, kuo gali būti naudingas sportas ryte, vidurdienį ir vakare.

 

Sportas ryte: svarbiausi privalumai

Jei rytą pradėsite nuo sporto, jus visą dieną lydės pakili nuotaika. Ankstyva mankšta padidins jūsų produktyvumą ir pagerins nuotaiką, todėl jausitės ir žvalesni, ir laimingesni. Rytinis sportas taip pat gali paspartinti medžiagų apykaitą, todėl dienos metu galėsite sudeginti daugiau kalorijų nei įprastai. Maža to, rytinė mankšta gali padėti geriau užmigti vakare, nes jausite didesnį nuovargį. Jei jus kankina nemiga, į savo dienotvarkę tikrai naudinga įtraukti rytinę treniruotę.

 

Kokią fizinę veiklą pasirinkti vidurdienį?

Dauguma žmonių energingiausi jaučiasi vidurdienį, todėl tikrai naudinga šiuo dienos metu pasimankštinti. Pavyzdžiui, puikiu pasirinkimu gali būti jėgos pratimai, kuriems naudojamos pasipriešinimo gumos, ar didelio aktyvumo reikalaujanti veikla, pavyzdžiui, aerobika. Įdomu tai, kad daugumai žmonių yra paprasčiausia treniruotę planuoti dienos metu, nes ją galima įterpti tarp įvairių susitikimo ir kitų reikalų. Jei treniruotė bus iš anksto suplanuota, jos tikrai neatidėsite.

 

Ar naudinga mankštintis vakare?

Nors dauguma žmonių vakare jaučiasi pernelyg pavargę, kad galėtų sportuoti, tačiau tuomet, ji vis dar turite jėgų, šiuo paros metu sportuoti taip pat bus naudinga. Sportas vakare turi ne taip ir mažai privalumų: tai padeda užmiršti darbinius rūpesčius ir pagerinti miego kokybę (po mankštos miegas įprastai yra ramesnis ir gilesnis). Žinoma, visada geriausia mankštintis likus kelioms valandoms iki miego: nepamirškite, kad po aktyvios veiklos organizmui reikia atsistatyti.

 

Image: https://unsplash.com/photos/a-skateboarder-flies-through-the-air-Q_QSzOdpCwc







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos