vaistai.lt

Pasikeitė kosmetikos gaminių reglamentavimas (580/0) 

Pasikeitė kosmetikos gaminių reglamentavimas2024 m. kovo 14 d. Europos Komisija priėmė Komisijos reglamentą (ES) 2024/858, kuriuo dėl nanomedžiagų (13) naudojimo kosmetikos gaminiuose iš dalies keičiamas Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (EB) Nr. 1223/2009 dėl kosmetikos gaminių.

Šiuo reglamentu kosmetikos gaminiuose draudžiama naudoti nanomedžiagas: Styrene / Acrylates copolymer, Sodium Styrene / Acrylates copolymer, Copper, Colloidal Copper, Gold, Colloidal Gold, Gold Thioethylamino Hyaluronic Acid, Acetyl heptapeptide-9 Colloidal gold, Platinum, Colloidal Platinum, Acetyl tetrapeptide-17 Colloidal Platinum ir Colloidal Silver,nes jos yra įtrauktos į Reglamento (EB) Nr. 1223/2009 II priedą (Kosmetikos gaminiuose draudžiamų medžiagų sąrašas). Nanomedžiagos Hydroxyapatite  naudojimas kosmetikos gaminuose yra apribojamas, nes ji yra įtraukta į Reglamento (EB) Nr. 1223/2009 III priedą (Medžiagų, leidžiamų naudoti kosmetikos gaminių gamybai tik laikantis nustatytų apribojimų, sąrašas). Nanomedžiaga  Hydroxyapatite gali būti naudojama dantų pastoje (iki 10 %) ir burnos skalavimo skystyje (iki 0,465 %).

Daugiau informacijos adresu https://nvsc.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/kosmetikos-reglamento-igyvendinimo-pagalba/teises-aktu-naujienos/


2024 m. balandžio 3 d. Europos Komisija priėmė Komisijos reglamentą (ES) 2024/996, kuriuo dėl vitamino A, alfa arbutino („Alpha-Arbutin“), arbutino („Arbutin“) ir tam tikrų endokrininę sistemą galinčių ardyti medžiagų naudojimo kosmetikos gaminiuose iš dalies keičiamas Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (EB) Nr. 1223/2009.

Šiuo reglamentu kosmetikos gaminiuose draudžiama naudoti cheminę medžiagą 4-Methylbenzylidene Camphor, nes ji yra  išbraukta iš VI priedo (UV filtrų, kuriuos galima naudoti kosmetikos gaminiuose, sąrašas) ir įtraukta į Reglamento (EB) Nr. 1223/2009 II priedą (Kosmetikos gaminiuose draudžiamų medžiagų sąrašas). Taip pat šiuo reglamentu kosmetikos gaminiuose  apribojamas  tokių  medžiagų kaip Genistein, Daidzein, Kojic Acid, Retinol, Retinyl Acetate, Retinyl Palmitate, Alpha-Arbutin,  Arbutin naudojimas, nes jos yra įtrauktos į Reglamento (EB) Nr. 1223/2009 III priedą (Medžiagų, leidžiamų naudoti kosmetikos gaminių gamybai tik laikantis nustatytų apribojimų, sąrašas). Dar reglamentu yra pakeisti Reglamento (EB) Nr. 1223/2009 V priedo (Konservantų, leidžiamų naudoti kosmetikos gaminiuose, sąrašas) 23 (Triclocarban) ir 25 (Triclosan) įrašai.

Daugiau informacijos adresu https://nvsc.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/kosmetikos-reglamento-igyvendinimo-pagalba/teises-aktu-naujienos/

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos