vaistai.lt

Sveikatos reikalų komitetas: „Sveikatos sistemos finansavimas nėra pakankamas“ (669/0) 

Sveikatos reikalų komitetas: „Sveikatos sistemos finansavimas nėra pakankamas“Trečiadienį Seimo Sveikatos reikalų komitetas posėdyje išklausė Valstybinės ligonių kasos informaciją apie gydymo įstaigų finansinę situaciją ir apie 2014 metų teritorinių ligonių kasų su asmens sveikatos priežiūros įstaigomis sutarčių sudarymo eigą. Valstybinės ligonių kasos direktoriaus A. Sasnausko teigimu įstaigų finansinė situacija, lyginant 2013 m. rugsėjo ir gruodžio mėnesių duomenis, pagerėjo, nes 2013 metų pabaigoje įstaigoms buvo skitas papildomas finansavimas iš PSDF biudžeto rezervo. Tačiau finansinė situacija išlieka įtempta – 2013 metus viešosios gydymo įstaigos baigė turėdamos daugiau kaip 60 mln. litų nuostolių. Komiteto nariai pažymėjo, kad sveikatos sistemos finansavimas nėra pakankamas, įstaigų teikiamų paslaugų išlaidos viršija pajamas, todėl būtina ieškoti papildomų sistemos finansavimo šaltinių. Dėl pristatytų klausimų komiteto sprendimą planuojama priimti kitą posėdį.

Posėdžio metu buvo svarstyti Seimo narių D. Mikutienės ir R. Žemaitaičio pasiūlymai dėl Maisto įstatymo 2 straipsnio papildymo ir įstatymo papildymo 6(1) straipsniu įstatymo projekto Nr. XIP-1733(3). Komitetas pritarė D. Mikutienės pasiūlymui patikslinti įstatymo projekte energinio gėrimo sąvokos apibrėžimą (,,Energinis gėrimas – nealkoholinis gėrimas, kuriame yra kofeino, nesvarbu iš kokio šaltinio, daugiau kaip 150 mg/I arba kuriame yra kofeino daugiau kaip 150 mg/l ir vienos ar kelių kitų centrinę nervų sistemą stimuliuojančių medžiagų (gliukuronolaktono, inozitolio, guaranos alkaloidų, ginsenozidų, ginkmedžio ekstrakto, taurino ar kt.). Energiniame gėrime gali būti ir angliavandenių, vitaminų, mineralinių medžiagų, amino rūgščių, maisto priedų, vaisių sulčių ar augalų ekstraktų“). Ši energinio gėrimo sąvoka Europos Komisijos buvo notifikuota 2014 m. sausio mėnesį.
 
Milda Neverkevičienė,
Sveikatos reikalų komiteto biuras

 

Informacija iš:

Lietuvos Respublikos Seimas

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos