vaistai.lt

Didžiosios veido priežiūros klaidos (2597/0) 

Didžiosios veido priežiūros klaidosVisos norime tobulos veido odos, bet ne visos žinome, kaip tinkamai ja pasirūpinti. Pradžių pradžiai derėtų bent jau išmokti vengti kai kurių klaidų.

Jūsų dėmesiui, grožio klaidų, kurias daro daugybė moterų, devynetukas.
 
1. Naudojate toniką vietoj pienelio
 
Kaip žinia, toniko paskirtis – atgaivinti, nuraminti ir sudrėkinti odą prieš tepantis dieniniu ar naktiniu kremu. Tačiau prieš tai veidas turi būti kruopščiai nuvalytas kosmetiniu pieneliu arba nupraustas odos tipui tinkančiu prausikliu, kad neliktų jokių per dieną ar naktį ant odos susikaupusių nešvarumų ir riebalų (tonikas nepašalina jų).
 
2. Dieniniu kremu tepatės vietoj naktinio
 
Kodėl naktinis kremas netinka dienai ir atvirkščiai? Todėl, kad jo funkcijos ir poveikis odai skirtingas. Pavyzdžiui, dieną oda turi būti apsaugota nuo ją žalojančių aplinkos veiksnių: UV spindulių, taršos ir pan., todėl dieniniuose kremuose yra ją saugančių ingredientų ir drėkinamųjų medžiagų. Naktinių kremų paskirtis – padėti odai greičiau atsinaujinti, todėl juose daugiau maitinamųjų ir drėkinamųjų medžiagų, vitaminų.
 
3. Paakių odą tepate veido kremu
 
Paakių oda itin jautri ir pažeidžiama, labai plona ir sausa, joje mažai riebalų liaukų, todėl ją būtina prižiūrėti kruopščiai ir tinkamomis priemonėmis. Pradėti tai daryti reikėtų labai anksti, vos nuo dvidešimties. Įprastiniai veido kremai jautriai paakių odos sričiai netinka, nes gali sukelti alergines reakcijas, paburkimą, o naudojant, ilgiau net užkimšti poras.
 
4. Užteptą kaukę laikote ilgiau, nei nurodyta ant pakuotės
 
Daugelis dailiosios lyties atstovių mano, kad kuo ilgiau laikys intensyvaus poveikio priemones (serumus, kaukes, ampules ir kt.) užteptas, tuo daugiau naudingųjų medžiagų pasisavins veido oda ir tokių procedūrų poveikis išliks ilgiau. Netiesa. Reikia laikytis kosmetikos priemonės rekomendacijų, nes, pavyzdžiui, kaukės, džiūdamos traukiasi ir turi priešingą poveikį – pradeda traukti iš odos jau sukauptas gerąsias medžiagas, vandenį.
 
5. Balinate pigmentines dėmes, strazdanas vasarą
 
Tinkamiausias metas pigmentinėms dėmelėms ir strazdanoms naikinti – ruduo, žiema ir ankstyvas pavasaris. Vasarą išbalintą odą saulė veikia dar labiau ir strazdanų, pigmentinių dėmių gali atsirasti daugiau. Taigi, jeigu nespėjote strazdanėlių išbalinti, maskuokite jas odos spalvai tinkama maskavimo priemone, retsykiais – savaiminio įdegio kremu. Būtinai naudokite specialų apsauginį kremą, kuris saugo odą nuo naujų dėmių atsiradimo.
 
6. Nenaudojate odos šveitiklio
 
Kraujotaką gerinantys, negyvas, suragėjusias odos ląsteles šalinantys ir skatinantys odą atsinaujinti tinkamai parinkti šveitikliai valo ir lygina odą, ji tampa skaistesnė, geriau sugeria naudingąsias kremo, serumo, kaukės ar kitų kosmetikos priemonių medžiagas. Sausą ir normalią odą tinkamu šveitikliu patartina valyti kartą, riebią ir mišrią – du tris kartus per savaitę. Jeigu oda plona ir labai gležna – kartą per dvi savaites. Kokį šveičiamąjį kremą rinktis, klauskite kosmetikės, nes jų būna kelių rūšių (mechaninių, enziminių ir kt.). Riebiai ir mišriai, linkusiai užsikimšti odai  tinka mechaniniai šveitikliai. Sausai – švelniau veikiantys enziminiai šveitikliai, o normaliai – visokie.
 
7. Einate gulti ar sportuojate nenusivaliusi makiažo
 
Įsivaizduokite, kokį diskomfortą patiria jūsų oda, jei prieš naktį nenusivalote makiažo. Dar blogiau, jei sporto klube liejate devynis prakaitus su storu pudros sluoksniu. Nuo fizinio krūvio pagerėja kraujotaka, odos poros išsiplečia ir sugeria visus susikaupusius nešvarumus. Be to, nuo prakaito jos užsikemša ir dėl to gali atrasti spuogelių, net pradidėti uždegimas. 
 
8. Naudojate kosmetiką, kurios galiojimo laikas pasibaigęs
 
Kad ir kaip patiktų jums senasis, ypač brangus tušas, kreminė pudra ar prestižinės firmos vokų šešėliai, pasibaigus jų galiojimo terminui, veido dailinti tokiomis priemonėmis nepatartina. Ne tik todėl, kad pasikeičia jų konsistencija ir kvapas, bet ir todėl, kad pasenusi kosmetika gali sukelti nepageidaujamų odos reakcijų: bėrimą, perštėjimą, niežulį. Pasenusios akių makiažo priemonės neretai paskatina akių uždegimą, ašarojimą, konjunktyvitą, o lūpų dažai smarkiai išsausina lūpas.
 
9. Sausinate odą netinkamu gyvenimo būdu ir priežiūra
 
Karštas vanduo, besaikis mėgavimasis saulės spinduliais, darbas kompiuteriu, ypač sausose, smarkiai šildomose patalpose, temperatūrų kaita, alkoholis, rūkymas, prasta mityba, prausimas su muilu „vagia“ iš odos drėgmę – ji glemba, raukšlėjasi. Todėl atkreipkite dėmesį į sveiką gyvenseną: kuo dažniau ir intensyviau odą drėkinkite kaukėmis, apipurkškite vandeniu su naudingais priedais, palepinkite drėkinamosiomis procedūromis, kauke ir serumu. Atminkite, sausa oda greičiau sensta, tad nepamirškite ja tinkamai pasirūpinti.

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos