vaistai.lt

Dėl padidinto švino kiekio, į rinką nepateko šaldytos baltarusiškos mėlynės (746/0) 

Dėl padidinto švino kiekio, į rinką nepateko šaldytos baltarusiškos mėlynėsValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad uždrausta tiekti į rinką 6,35 t nesaugių šaldytų mėlynių (vaccinum corymbosum), įvežtų iš Baltarusijos.

Nesaugių mėlynių siunta išaiškinta Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams vykdant importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę. Atlikus tyrimą Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, šaldytose mėlynėse nustatytas švino kiekis - 0,92 mg/kg, kuris gerokai viršijo didžiausią leistiną normą (0,2 mg/kg).
 
Šaldytas mėlynes į Lietuvą įvežusiai įmonei – UAB „Vėtrija“ (Artojų g. 3, Alytus) nurodyta visą jų siuntą grąžinti tiekėjui.
 
Apie šį atvejį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo Europos Komisiją Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos