vaistai.lt

Pagrindinė meningokokinės infekcijos profilaktikos priemonė – skiepai (1183/0) 

Pagrindinė meningokokinės infekcijos profilaktikos priemonė – skiepaiUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) specialistai primena, vidutiniškai Lietuvoje kasmet užregistruojama apie 70 meningokokinės infekcijos atvejų. 2014 m. mūsų šalyje registruti 5 mirties atvejai nuo šios ligos.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) 2012 m. duomenimis, Lietuva pagal meningokokinės infekcijos paplitimą viena pirmaujančių šalių Europoje. Panašus sergamumas registruojamas Švedijoje, Danijoje, Jungtinėje Karalystėje, Belgijoje.

ULAC medikai primena, kad pagrindinė šios infekcijos  profilaktikos priemonė – skiepai. Lietuvoje ir Europoje naudojamos vakcinos, kurios apsaugo nuo A, B, C, Y ir W meningokokinės infekcijos tipų.
 
Sergamumas meningokokine infekcija Europoje 2012 m. (ECDC)

Sergamumas meningokokine infekcija Europoje 2012 m. (ECDC)

Meningokokinė infekcija – ūmi infekcinė liga, galinti smogti žaibiškai. Šios ūmios bakterinės infekcijos sunkiausios klinikinės formos – žaibinis sepsis (kraujo užkrėtimas) ir pūlingas meningitas (galvos ir nugaros smegenų dangalų uždegimas).
 
Vakcina valstybės lėšomis nėra kompensuojama. Tėvams ar globėjams pageidaujant  paskiepyti savo vaiką ar pasiskiepyti patiems reikėtų kreiptis į savo asmens sveikatos priežiūros įstaigą (ASPĮ).
 
Daugiau apie meningokokinę infekciją skaitykite čia.

Parengė Imunoprofilaktikos skyrius

Informacija iš:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos