vaistai.lt

Pasaulinę imunologijos dieną paminės, kalbėdami apie vitamino D naudą (1126/0) 

Pasaulinę imunologijos dieną paminės, kalbėdami apie vitamino D naudąBalandžio 29 dieną  Europos imunologų draugijų federacija, vienijanti  28 imunologų draugijas 31 Europos šalyje, paskelbė Pasauline imunologijos diena, kuri Europoje pažymima įvairiais renginiais. Lietuvos imunologai kasmet pažymi šią dieną, skirdami ją aktualioms medicinos problemoms aptarti.  Šių metų tema – vitaminas D, apie kurio svarbą sveikatai atsiranda vis daugiau mokslinių duomenų.

Visi esame girdėję, kad vitaminas D būtinas kalcio apykaitai ir kaulų struktūros palaikymui, o šio vitamino stoka sukelia rachitą. Tačiau pastarųjų metų tyrimai rodo, kad vitamino D trūkumas siejamas ir su kitomis ligomis. Dauguma mūsų organizmo ląstelių turi šio vitamino receptorius ir tarsi jaučia jo kiekio svyravimus. Vitaminas D susidaro odos ląstelėse, veikiant ultravioletiniams spinduliams. Jo taip pat gauname su maistu. Tačiau dėl saulės stygiaus, nuolatinio buvimo uždarose patalpose, tam tikrų mitybos įpročių dauguma žmonių turi nepakankamai vitamino D.

Šis vitaminas svarbus mūsų psichinei sveikatai, normaliam endokrininės sistemos ir imuninės sistemos darbui. Trūkstant vitamino D, padidėja rizika sirgti infekcinėmis, uždegiminėmis ir kitomis ligomis. Šiuolaikinis mokslas atskleidė molekulinius ir genetinius mechanizmus, kurie reguliuoja vitamino D poveikį žmogaus organizmui.

Apie visa tai – 2015 m. balandžio 29 d. 14 val. konferencijoje „Ką žinome apie vitaminą D ir jo svarbą imunitetui“, kuri įvyks VU ligoninės Santariškių klinikų Didžiojoje auditorijoje (Santariškių g. 2, Vilnius). Konferencija skiriama ne tik gydytojams ir kitiems specialistams, bet ir plačiajai visuomenei. Pranešimus konferencijoje skaitys gydytojas endokrinologas prof. G. Kazanavičius, šeimos gydytojas dr. A. Bleizgys, imunologė prof. A. Žvirblienė. Bus aptarti ir laboratoriniai vitamino D nustatymo ypatumai.

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos