vaistai.lt

R. Šalaševičiūtė: svarbu stiprinti savivaldybių gydytojų vaidmenį (1143/0) 

R. Šalaševičiūtė: svarbu stiprinti savivaldybių gydytojų vaidmenįSavivaldybių gydytojų pavyzdinių nuostatų pakeitimo projektas, Slaugos politikos kryptys 2015 – 2025 metams pristatyti Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybės susitikime su šalies savivaldybių gydytojais.

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė susitikime pabrėžė savivaldybių vaidmenį ir atsakomybę už gyventojų sveikatos stiprinimo ir ugdymo veiklą, visuomenės sveikatos biurų tinklo plėtrą, kalbėjo apie galimybes didinti biurams finansavimą.

„Jūs esate labai svarbūs, nuo jūsų priklauso ir visuomenės sveikatos, gydymo kausimai“. – sakė kreipdamasi į savivaldybių gydytojus ministrė. Ji pabrėžė savivaldybės gydytojų veiklos, įgyvendinant valstybės ir savivaldybių sveikatos politiką, svarbą. Sveikatos apsaugos ministrė taip pat pažymėjo, kad lankantis įvairiuose Lietuvos rajonuose galima pastebėti, jog skirtingų savivaldybių gydytojai nevienodai supranta savo funkcijas, skiriasi ir jų savarankiškumo lygis. Todėl, pasak ministrės, reikalingi nauji nuostatai, aiškiai apibrėžtos funkcijos. Sveikatos apsaugos ministrės R. Šalaševičiūtės teigimu, po pirmų tiesioginių merų rinkimų radosi galimybės kalbėtis ir tartis su miestų bei rajonų vadovais dėl savivaldybių gydytojų savarankiškumo didinimo.

„Mes norime iš esmės keisti požiūrį į slaugytojas, jų darbo funkcijas ir atlyginimus“, – sakė R. Šalaševičiūtė kalbėdama apie antrąjį susitikimo klausimą – naujas slaugos politiko kryptis. Su šiuo dokumentu susitikimo dalyvius supažindino sveikatos apsaugos ministrės patarėja Dalia Guobužienė. Pasak pranešėjos, slaugos politika jungia tris kryptis – tai slaugos kokybės ir pacientų saugos gerinimas, slaugytojų rengimo planavimas, kompetencijų tobulinimas bei plėtra taip pat slaugos mokslo įrodymais grįstų sprendimų ir rezultatų įgyvendinimas.

Sveikatos apsaugos viceministrė Jadvyga Zinkevičiūtė pabrėžė, kad susitikimo metu pristatyti dokumentai dar bus tobulinami, todėl paragino savivaldybių gydytojus teikti pasiūlymus.

SAM Ryšių su visuomene skyrius

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos