vaistai.lt

Lietuvoje lankosi Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerijos delegacija (972/0) 

Lietuvoje lankosi Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerijos delegacijaSveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės kvietimu pirmadienį į Lietuvą atvyko Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerijos delegacija, vadovaujama pirmojo ministro pavaduotojo Dmitrijaus Pinevičiaus. Šis vizitas – tai pirmas žingsnis praktiškai įgyvendinant susitarimą tarp Lietuvos ir Baltarusijos dėl bendradarbiavimo sveikatos apsaugos srityje.

„Lietuva ir Baltarusija yra glaudžiai susijos savo istorija, todėl privalome ir toliau dirti kartu mūsų žmonių sveikatos labui, – dėkodama Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerijos delegacijai už aktyvų bendradarbiavimą, teigė Lietuvos sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė. – Kartu įgyvendiname bendrą Pasaulio sveikatos organizacijos strategiją „Sveikata 2020“. Tačiau šiuo metu Lietuvoje vykstantys reikšmingi procesai: integruotos sveikatos priežiūros plėtra, e. sveikatos projekto startas, vaistų politikos naujovės ir pan. šiuo metu yra daugelio valstybių, ypač – kaimynų, dėmesio centre“.

Baltarusijos delegacijos vadovas Dmitrij Pinevič išreiškė viltį, kad mūsų šalių sveikatos sistemos turi ko pasimokyti viena iš kitos: „Jei kartu suremsime pečius medicinos moksle ir praktikoje, farmacijoje, visuomenės sveikatoje, mūsų tautos bus sveikesnės ir laimingesnės“.

Susitarimą tarp dviejų šalių dėl bendradarbiavimo gegužės 19 d. pasirašė Pasaulio sveikatos asamblėjos 68-ojoje sesijoje Ženevoje dalyvavę Lietuvos sveikatos apsaugos ministrė R. Šalaševičiūtė ir Baltarusijos sveikatos apsaugos ministras V. I. Žarko.

Svečius iš Baltarusijos domina kardiologinio, kardiochirurginio, neurochirurginio, neurologinio gydymo patirtis Lietuvoje, reabilitacijos praktika, e.sveikatos projektų įgyvendinimas, medikų rengimo programos.

Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerijos delegacija susitiks su Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos vadovais, lankysis Lietuvos Sveikatos mokslų universiteto klinikose Kaune, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikoje, Birštono kurorte.

 

SAM Ryšių su visuomene skyrius

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos