vaistai.lt

Kviečiame suteiktas sveikatos priežiūros paslaugas pasitikrinti elektroniniu būdu (2217/0) 

Kviečiame suteiktas sveikatos priežiūros paslaugas pasitikrinti elektroniniu būduPanevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) kviečia pacientus, besinaudojančius elektronine bankininkyste, pasitikrinti jiems suteiktų sveikatos priežiūros paslaugų ir išrašytų medikamentų apimtis, peržvelgti duomenų suvestinę apie Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto išlaidas (kainas) paciento sveikatos priežiūrai per kalendorinius metus.
 
Ši suvestinė – tai naujovė. Iki šiol pacientai elektroninėje erdvėje galėjo matyti informaciją apie atskiras jiems suteiktas paslaugas, o duomenų suvestinę galėjo gauti tik gulėjusieji ligoninėje ar gydęsi medicininės reabilitacijos įstaigose, kai atvykdavo į teritorinę ligonių kasą.

Kadangi duomenis į ligonių kasų e. paslaugų teikimo sistemą suveda asmens sveikatos priežiūros įstaigos (ASPĮ) ir šių duomenų kiekis yra tikrai didelis, Panevėžio TLK ragina pacientus ne tik pasitikrinti siūlomą informaciją, bet ir atkreipti dėmesį, ar ta informacija yra tiksli ir teisinga. Pastebėjus netikslumų, reikia kreiptis į neteisingus duomenis pateikusią ASPĮ ir paprašyti juos ištaisyti. 
 
Ligonių kasų e. paslaugų teikimo sistemos tikslas – užtikrinti, kad pacientai aiškiai žinotų, ką gauna nemokamai, o už ką turi susimokėti, nes nežinojimas dažnai yra ta priežastis, kodėl žmonės moka už gydymą ar medicinines priemones, nors mokėti jiems nereikia.
 
Naudojantis elektronine bankininkyste, prisijungus prie Elektroninių valdžios vartų sistemos www.epaslaugos.lt, galima pasitikrinti asmeninius draustumo privalomuoju sveikatos draudimu duomenis –  sužinoti, ar esate draustas, pasitikrinti draustumo laikotarpius ir kitus draustumo duomenis, prisirašymą prie pirminės ASPĮ, taip pat pamatyti, kokios ir kada Jums buvo suteiktos stacionaro, medicininės reabilitacijos, ambulatorinio gydymo paslaugos, kokie vaistai išrašyti, kiek PSDF biudžeto ar Jūsų asmeninių lėšų kainavo gydymas ar vaistai, kokios galutinės diagnozės Jums buvo nustatytos ir pan.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos