vaistai.lt

Laikinai sustabdyta prekyba mėsos produktais (903/0) 

Laikinai sustabdyta prekyba mėsos produktaisKlaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, laikinai sustabdyta UAB „Marjūra“ prekybos vietos ir sandėlio (Taikos per. 80, Klaipėda) veikla, uždrausta tiekti rinkai daugiau kaip 30 kg nekokybiškų mėsos produktų.

Gavus vartotojo skundą dėl įsigytų nekokybiškų antienos kulšelių, buvo atliktas patikrinimas minėtos įmonės turgaus prekybos vietoje ir sandėlyje. Prekybos vietoje neveikė savikontrolės sistema, nebuvo kontroliuojama produktų laikymo temperatūra, šviežia mėsa laikyta netinkamomis sąlygomis. Dalies parduodamos šviežios paukštienos ir triušienos kainų etiketėse nebuvo nurodyta kilmės šalis, sumaišytos lenkiškos ir lietuviškos triušių skerdenos, neišsaugotos gamintojų originalios ženklinimo etiketės. Inspektoriai uždraudė realizuoti daugiau kaip 30 kg šviežių ančiukų kulšelių, kalakutų ir viščiukų broilerių kumpelių, kurie neatitiko kokybės reikalavimų.

Patikrinus sandėlį, nustatyta, kad netinkamai buvo tvarkomi šalutiniai gyvūniniai produktai, vienas šaldytuvas neatitiko higienos reikalavimų. Vieno iš dviejų šaldymo įrenginių, kuriame galimai buvo laikomi šaldyti maisto produktai, patikrinti nepavyko, nes darbuotojas neturėjo raktų.

Dėl nustatytų grubių pažeidimų, UAB „Marjūra“ prekybos vietos ir sandėlio maisto tvarkymo veikla laikinai sustabdyta, patikrinimo medžiaga perduota Klaipėdos valstybinei mokesčių inspekcijai.

 

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba 

Informacija iš:

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos