|
Basenpulver Dr. Jacobs milteliai 300gMaisto papildas |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Maisto papildas - Natūraliai subalansuotos mineralinės medžiagos
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kraunama e-parduotuvių informacija... |
Basenpulver Dr. Jacobs milteliai 300g |
||||||||||||||||||||||||
Informacinis lapelis | ||||||||||||||||||||||||
„Dr. Jacob’s Basenpulver“ šarminių medžiagų milteliai organizmo rūgščių-šarmų subalansavimui
Maisto papildas - Natūraliai subalansuotos mineralinės medžiagos
Mažas natrio kiekis! Didelis kalio kiekis!
Sudėtyje yra 95 proc. citratų, kalio, magnio, kalcio, cinko, silicio ir vitamino D. Sudėtyje nėra laktozės, cukraus, kvapiųjų medžiagų, gliuteno. Tinka vartoti vegetarams.
Grynasis kiekis: 300 g. 67 porcijos.
Sudedamosios dalys. Kalio citratas, kalcio citratas, magnio citratas, magnio karbonatas, kvarcas, natūrali citrinų kvapioji medžiaga, cholekalciferolis.
* - Referencinė maistinė vertė. **-Referencinė maistinė vertė nenustatyta.
Vartojimas. Suaugusiems ir vyresniems nei 15 metų vaikams rekomenduojama vartoti po 1 nubrauktą dozavimo šaukštą, kuriame telpa 4,5 g miltelių, užpilant 300 ml vandens. Vartoti 1-2 kartus per dieną. Geriausia vartoti su maistu. Smulkiai sumaltus citrinos gabalėlius galima išgerti kartu.
Įspėjimai. Esant kalio kiekio sutrikimams, hiperkalemijai, alkalozei arba inkstų nepakankamumui maisto papildą vartoti tik pasikonsultavus su gydytoju.
Gamintojas. Dr. Jacob’s Medical GmbH, Platter Straße 92, D-65232 Taunusstein, Vokietija, www.DrJacobs.info. Platintojas. UAB vaistinė “Baltbiola”. Studentų g. 25, Kaunas, tel. 837-733922.
Rekomenduoja Europos vegetarų sąjunga!
Pasaulio Sveikatos Organizacija rekomenduoja ne tik didesnį kalio suvartojimą, bet ir natrio suvartojimo ribojimą iki 2 g per dieną (= 5 g druskos). Amerikos širdies asociacija rekomenduoja natrio suvartojimą apriboti iki 1,5 g per dieną. Vokietijoje dauguma žmonių suvartoja gerokai daugiau natrio: vyrai vidutiniškai 3,6-4,5 g per dieną (MRT 2013; Elliot ir Brown, 2006). Pagrindiniai natrio šaltiniai yra duona, pusfabrikačiai, sūrūs prieskonių ir mėsos produktai. Oficialiose Vokietijos ir Europos rekomendacijose galioja pasenusios nuostatos iš praėjusio amžiaus, prieštaraujančios Amerikos širdies asociacijos rekomendacijoms, todėl jas reikia skubiai atnaujinti. |
|