vaistai.lt

Klaipėdos teritorinė ligonių kasa: keičiasi gyventojų įpročiai (284/0) 

Klaipėdos teritorinė ligonių kasa: keičiasi gyventojų įpročiaiKlaipėdos teritorinės ligonių kasos (TLK) specialistai pastebi, kad pastaruoju metu vis daugiau gyventojų, kitaip nei iki karantino, Europos sveikatos draudimo kortelę (ESDK) užsisako internetu.  Per šį besibaigiantį pusmetį vien Klaipėdos TLK išdavė arti 4,5 tūkst. ESDK.

Ši nemokamai ligonių kasų išduodama kortelė jos savininkui garantuoja būtinąją pagalbą bet kurioje Europos Sąjungos (ES), Europos ekonominės erdvės (EEE) šalyse, Jungtinėje Karalystėje ir Šveicarijos Konfederacijoje.

„Klaipėdos teritorinė ligonių kasa, šiais metais jau išdavė 4,5 tūkstančio ESDK, iš jų trečdalis pagal gyventojų prašymus internetu, kai pernai per visus metus, internetu buvo užsakyta tik apie 2 tūkst.  kortelių“, – sako Klaipėdos TLK Gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėja Salvinija Andriušienė.

 Pasak jos, nuo metų pradžios taip pat išduota 1521 laikinai ESDK pakeičiantis sertifikatas. Juos gyventojai susiformavo ir internetu parsisiuntė savarankiškai.

„Tai geros naujienos, nes gyventojai pradeda suprasti, kad užsisakyti ESDK internetu ir gauti ją registruotu paštu arba patiems savarankiškai susiformuoti el. sertifikatą ne tik patogiau, tačiau ir saugiau, ypač turint galvoje  šiandienos situaciją“,  – teigia S. Andriušienė.
Sertifikatų, laikinai pakeičiančių ESDK,  kuriuos asmuo gali užsisakyti savarankiškai elektroniniu būdu,  populiarumas nuo naujųjų metų taip pat išaugo. Ši elektroninė paslauga, atsiradusi dar neseniai –  2020 m., šiandien vis labiau populiarėja.

Iš viso, pavyzdžiui, pernai lapkričio, gruodžio mėnesiais, kai buvo užsakyti tik 136 sertifikatai, 2021 m. sausį situacija keitėsi, užsakymų padaugėjo beveik dvigubai – 233. Atsižvelgiant į gegužę ir birželį, šiai dienai yra išduoti beveik 700 sertifikatų.

Klaipėdos TLK primena: jei laikinai išvykote į kurią nors ES, EEE šalį, Jungtinę Karalystę ar Šveicarijos Konfederaciją, nespėjote užsisakyti ar pamiršote ESDK, galite sau ir nepilnamečiams šeimos nariams  susiformuoti sertifikatą, kuris laikinai pakeis kortelę. Tą padaryti galima elektroniniu būdu, prisijungus  prie ligonių kasų svetainės ir užpildžius nustatytos formos prašymą.

Lietuvoje privalomuoju sveikatos draudimu apdrausti  asmenys turi teisę gauti tas pačias paslaugas už tokią pat kainą, kaip ir šalies (ES, EEE, Jungtinės Karalystės ir Šveicarijos), kurioje lankosi, gyventojai. Tačiau ši teisė neapima už valstybinės sveikatos sistemos ribų teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų, už kurias reikės sumokėti patiems, taip pat paciento priemokų bei neužtikrina transportavimo išlaidų kompensavimo, jei dėl nelaimingo atsitikimo ar ligos užsienyje teks vykti namo.

Užsisakyti ESDK galima čia.

Užsisakyti sertifikatą galima čia.

Klaipėdos teritorinės ligonių kasos informacija 

Ligonių kasos kviečia:

Skaityti svarbiausias naujienas Facebook: https://goo.gl/ML8SqJ
Pamatyti naujausias nuotraukas ;) Instagram: https://goo.gl/tXvpXr
Žiūrėti išsamius ir linksmus vaizdo įrašus Youtube: https://goo.gl/BPBep2
Sekti išskirtinius infografikus ir ne tik Flickr: https://goo.gl/bGtZg2
Rūpimus klausimus galima pateikti arba (8 5) 232 2222.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos