vaistai.lt

VMVT stiprina savo poziciją tarptautinėje arenoje: pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Europos vaistų agentūra (147/0) 

VMVT stiprina savo poziciją tarptautinėje arenoje: pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Europos vaistų agentūraSausio 26 d. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Mantas Staškevičius ir Nyderlandų sostinėje Amsterdame įsikūrusios Europos vaistų agentūros (EMA) vykdančioji direktorė p. Emer Cooke pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

„EMA mūsų Tarnybai yra labai svarbus, reikšmingas ir gerbiamas partneris. Nors šios Agentūros veikloje dalyvaujame daugiau nei 20 metų, tačiau tik dabar pavyko oficialiai susitarti, įsipareigoti ir nusimatyti bendradarbiavimo kryptis ir prioritetus. Džiaugiuosi, kad teko asmeniškai pažinti ir bendrauti su EMA vadove p. Cooke, su kuria sutarėme aktyviai keistis informacija ir naujausiais moksliniais duomenimis, dalyvauti bendruose projektuose ir renginiuose, teikti ekspertinę ir konsultacinę pagalbą“, - komentavo Mantas Staškevičius, pažymėdamas, kad šiuo metu VMVT yra paskutiniame (testavimo) veterinarinių vaistų e. recepto sistemos kūrimo etape, o viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl reikia e. recepto, yra bakterinis atsparumas. Susistemintus duomenis Europos Sąjungos šalių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos apibendrina ir kasmet teikia Europos vaistų agentūrai, kuri moksliškai įvertina, kiek tokių vaistų sunaudojama ūkiniams gyvūnams, siekdama mažinti visuotinį antimikrobinių medžiagų naudojimą.

EMA yra decentralizuotai veikianti Europos Sąjungos agentūra, užtikrinanti žmonėms skirtų ir veterinarinių vaistų mokslinį vertinimą, priežiūrą ir jų saugumo stebėjimą. Šios agentūros pagrindinis tikslas - saugoti ir puoselėti žmonių ir gyvūnų sveikatą, vykdant vaistų vertinimą ir stebėjimą Europos Sąjungoje ir Europos ekonominėje erdvėje (EEE).

VMVT specialistų indėlis EMA veikloje:

EMA Veterinarinių vaistų komitetas (CVMP)

EMA CVMP Farmakologinio budrumo darbo grupė

EMA Geros gamybos praktikos darbo grupė

EMA Informacinių technologijų direktorių grupė

EMA Veterinarinių vaistų savitarpio pripažinimo ir decentralizuotos procedūros (CMD(v)) koordinavimo darbo grupė

EMA CVMP Dokumentų kokybės priežiūros darbo grupė

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos