vaistai.lt

[Žinios trumpai] Ar galima tiesiog sportuojant pašalinti nesveiko maisto pasekmes? (661/0) 

[Žinios trumpai] Ar galima tiesiog sportuojant pašalinti nesveiko maisto pasekmes?Argi tai nebūtų svajonė - valgote ką norite, bet sportuojate ir esate sveikas. Bet ar tai įmanoma? Ar tikrai galima išbėgioti nesveiką maistą?

Tikriausiai jūs pažįstate tokių žmonių, kurie maitinasi ne visai sveikai, bet daug sportuoja ir atrodo puikios formos. Bet ar tai sveika?

Sidnėjaus universiteto mokslininkai turi trumpą atsakymą - ne. Na, valgyti nesveiką maistą ir sportuoti yra geriau nei valgyti nesveiką maistą ir nesportuoti, bet išsportuoti visos nesveiko maisto daromos žalos tikrai nepavyks.

Mokslininkai išanalizavo 360 600 suaugusių britų duomenis, didžiausią dėmesį skirdami mitybai, mirties rizikai ir fiziniam aktyvumui. Tai, kad sportuojantys ir sveiką maistą valgantys žmonė susiduria su žemiausia mirties rizika, tikriausiai, nestebina - jų mirties rizika yra 17 % žemesnė nei tų, kurie nesportuoja ir sveikai nesimaitina. Tačiau mokslininkai pabrėžia, kad toks rezultatas nepasiekiamas vien sportu. Kitaip tariant, norint ilgiau gyventi, reikia ir sveikai maitintis, ir sportuoti.

„Kai kurie žmonės galbūt mano, kad gali kompensuoti netinkamos mitybos poveikį daug mankštindamiesi arba kompensuoti žemo fizinio aktyvumo poveikį kokybiška mityba. Tačiau duomenys rodo, kad taip nėra“, teigia  pagrindinė tyrimo autorė Melody Ding.

Parengta pagal:
Can you outrun a poor diet?

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos