vaistai.lt

Ar elektroepiliacijos procedūra pašalina plaukus visam gyvenimui? (4258/0) 

Ar elektroepiliacijos procedūra pašalina plaukus visam gyvenimui?Daugelis moterų ir dalis vyrų norėtų kuo paprasčiau ir greičiau visiems laikams atsikratyti plaukelių nepageidaujamose vietose. Ar tai įmanoma? Tikrai taip! Tik elektroepiliacija  suteikia šią galimybę, kadangi tai vienintelis moksliškai FDA patvirtintas permanentinis (visam gyvenimui) plaukų šalinimo būdas, kuris taikomas jau pusantro šimto metų.

 

Elektroepiliacija – kas tai?

Elektroepiliacijos metodas taikomas jau seniai, tik nuolat tobulinamas. Šiuolaikinė elektroepiliacijos įranga leidžia lengvai, kokybiškai ir su minimaliu diskomfortu pašalinti nepageidaujamus plaukelius. Netgi visam laikui! 

Elektroepiliacijos procedūrai atlikti naudojami specialūs prietaisai su rašiklius primenančiais antgaliais.Juose laikomas plonytis zondas, kuris įvedamas į plauko folikulą, paleidžiamas elektros impulsas (dažniausiai naudojama termolizė), kurio karštis naikina folikulą, o paveikti plaukai pašalinami pincetu. Taip sunaikinama plauko augimo terpė, dėl kurios jis atsinaujina ir auga. Tai visiškai saugi, odos nežalojanti procedūra, tik ją turi atlikti profesionalūs šios srities specialistai. 

 

Kaip pasiruošti procedūrai?

Rekomenduojama 5–7 dienas neskusti plaukų nuo planuojamos epiliuoti zonos. Taip pat bent prieš 4–12 savaičių reikėtų nutraukti kitus depiliacijos būdus, pavyzdžiui, plaukų šalinimą su vašku ar kt. Sėkmingai procedūrai reikia ūgtelėjusių, apčiuopiamų plaukų (2–5 mm).

Porą savaičių venkite UVA/UVB spindulių – nesikaitinkite saulėje ir soliariumuose.

Paskutiniąją savaitę prieš procedūrą vertėtų gerti daugiau vandens, kad oda būtų kuo drėgnesnė. Taip pat dieną prieš reikėtų pasidaryti pilingą bei sudrėkinti odą specialiomis kosmetikos priemonėmis. Tą dieną, kai ruošitės vizitui, planuojamose epiliuoti vietose nenaudokite jokių kosmetikos priemonių (losjonų, kremų, dezodorantų, kt.).

 

Ar procedūra skausminga?

Anot elektroepiliacijos specialistų, procedūra mažai skausminga, nes plauko folikulas yra natūrali kūno ertmė į kurią tinkamai įvedus zondą, klientas beveik nieko nejaučia. Tačiau pats elektros impulsas sukelia diskomforto jausmą, kuris daugiau ar mažiau jaučiamas priklausomai nuo naudojamos srovės galios. Žinoma, pašalinus plaukelį oda tampa jautresnė, todėl kelias dienas odą rekomenduojama prižiūrėti atidžiau. Jei žmogus netoleruoja bet kokio skausmo, turėtų apie tai pasikonsultuoti su specialistu.

 

Rekomendacijos po elektroepiliacijos

Po procedūros ertmė, kurioje augo plaukas, kurį laiką lieka atvira, todėl atsiranda bakterijų patekimo rizika. Nors procedūrą atlikęs specialistas dezinfekuos epiliuotą vietą, tačiau odą namuose reikės prižiūrėti pagal specialisto rekomendacijas. Tai paskatins odos gijimą ir užkirs kelią infekcijai ar uždegimui.

Po procedūros gali atsirasti mažų šašų ar „rudų viršūnėlių“, jų nenuimkite, nes tai gijimo proceso dalis. Jei juos pašalinsite, gali atsirasti randai, prasidėti uždegimas ar hipopigmentacija.

Sekančias 1–3 dienas periodiškai įsitikinkite, kad epiliuotos vietos yra švarios jas dezinfekuojant.

Siekiant išvengti bet kokios netikėtos infekcijos, šios srities negalima liesti pirštais mažiausiai 48 valandas.

Dėl tos pačios priežasties nesilankykite viešuose baseinuose, saunose ar SPA, nesinaudokite bendrais gultais ir kiek įmanoma venkite infekcijų bei kitų odos dirginimo galimybių. 

Taip pat nerekomenduojama dar porą dienų lankytis sporto salėse, kur daug žmonių liečiasi prie sporto įrangos, o prakaitas gali paskatinti folikulo uždegimą.

48 valandas ant epiliuotų vietų netepkite dirginančių kosmetikos priemonių, tokių kaip losjonai, dezodorantai, pudros, kūno purškalai ir kt. Naudokite tik tokias priemones, kokias rekomendavo jus aptarnavęs specialistas. Nedirginkite odos karštu vandeniu.

Bent dvi savaites nesideginkite nei saulėje, nei soliariumuose, vengdami UVA/UVB spindulių. 

 

Kaip visam gyvenimui pašalinti plaukelius?

Esminės sąlygos plaukų šalinimui – hormonų balansas, rekomendacijų laikymasis, kurso užbaigimas. Pasak elektroepiliaciją Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje atliekančių  Epil Depiliacijos Centro specialistų, standartinis kursas 8 - 12 procedūrų, jeigu atauginami visi plaukai, laikomasi rekomendacijų bei nėra hormonų veiklos sutrikimų. Tikslus procedūrų skaičius priklauso ir nuo kitų faktorių: plaukuotumas, plaukelių šaknų savybės, augimo fazės, iki tol naudoti depiliacijos metodai ir pan. 

Siekiantiems norimo rezultato – pašalinti plaukelius visam gyvenimui – reikės laikytis visų rekomendacijų ir būti atkakliems. Vis tik procedūroms skirtas laikas ir pinigai atsipirks šimteriopai – gražia, aksomine ir sveika oda ištisus metus. Daugiau jokių įaugusių plaukelių, išleistų pinigų depiliacijos priemonėms ir sugaišto laiko. 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos